huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BRANCAIA Tre 2022 (Bio) - Bortársaság

BRANCAIATre 2022 (Bio)

Polci ár
8 700 Ft
Bortársaság Klub ár
8 265 Ft

Egységár: 11 600 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információEgy borvidék kulturális színvonala az ilyen alapborokon mérhető le a legkönnyebben. És ez a bor igencsak magasra teszi a mércét. A TRE elnevezés duplán érvényes, egyrészt a birtok három fő szőlőfajtájának házasítása (sangiovese, merlot és cabernet sauvignon), másrészt a szőlő a Brancaia három különböző területéről származik (Castellina in Chianti, Radda in Chianti és Maremma).

“A 2022-es borok koncentráltak, intenzív színűek, kiváló gyümölcsökkel, kimondottan friss ízekkel. Mondhatom, nagyon elégedett vagyok.” – Barbara Widmer az évjáratról.

A friss évjárat gondolatiságban leköveti az előzőt, az összkép viszont eggyel színesebb és kedvesebb. A fajtára (sangiovese) jellemző csontos, tanninos szerkezet kevesebb, míg a szamócadzsemes, finoman dohányos jegyek több teret kapnak. Kerek, szomjoltó, részletgazdag és mindent tud, amit egy trendszetter toszkán birtok legismertebb borától várhatunk. Jól érlelhető, közepes testű, best buy.

Organikus művelésű szőlő, kézi szüret, spontán erjedés, majd érlelés betontartályban és francia hordókban.

A fenntarthatóság jegyében vékonyfalú, könnyű üvegbe töltötték, a palack száját pedig lebomló, 100%-ban TCA-mentes dugó zárja.


Még ajánljuk

Borászat

Brancaia

A Brancaiával egy olyan borászatra bukkantunk, amely egyszerre chianti és szupertoszkán, amely a modernitásból indulva eljutott a hagyománytiszteletig, és ami a legfontosabb, a pincétől a padlásig finom, élvezetes, a hely szelleméhez hű borokat kínál.

Listához adom