huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ISTINE Chianti Classico 2021 (Bio) - Bortársaság

ISTINEChianti Classico 2021 (Bio)

A termék már nem kapható


A Fronti család évtizedek óta földmunkával, szőlővel és szürettel foglalkozik. Nagynevű birtokokat és olívás kerteket művelnek, így a felmenők pontosan tudták, melyik domboldalba érdemes fektetni. A munka gyümölcse végül az 1982-ben megvásárolt Istine-dűlő volt, innen kapta a birtok is a nevét. Viszont a jó adottságok ellenére a saját borukat sosem palackozták, 2009-ig folyóborként adták tovább a nagyobb birtokoknak. Akkoriban tért haza Angela, immár végzett borászként. Az organikus művelés, a stílus és a borok ismertsége is már mind hozzá köthető.

Legfontosabb boruk, a Chianti Classico új évjáratának alapját a pince melletti Istine-dűlőről szedik, majd évjárattól függően házasítják több területtel. A spontán erjedés és préselés után a következő szüretig 10-20 hektós szlavón hordókban érik. A 2021-es dolgos év volt Toszkánában, az időjárás rengeteg munkát adott a szőlőben. A borokat kóstolva megérte, a végeredmény virágos, a sangiovese friss arcát mutatja, a területre jellemző finoman rusztikus ásványossággal, élénk és gazdag savval. Egy igazán modern chianti.Még ajánljuk

Borászat

Istine

Istine

A Fronti család évtizedek óta földmunkával, szőlővel és a szürettel foglalkozik, a felmenők pontosan tudták, melyik domboldalba érdemes fektetni. A munka gyümölcse végül az 1982-ben megvásárolt Istine dűlő volt, innen a birtok neve. 20 hektár szőlő, organikus művelés, sangiovese fajta.

Listához adom