huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ISTINE Levigne Chianti Classico Riserva 2017 (Bio) - Bortársaság

ISTINELevigne Chianti Classico Riserva 2017 (Bio)

A termék már nem kapható


Hosszan érlelt riserva, a pince legjobb hordóiból. Egy év érlelés után a különböző dűlők (Istine, Casanove dell’aia, Carchione) legjobb hordóit házasítják, majd további egy évig érlelik már a végleges arányokkal. Palackozás után még egy év telik el, mire piacra kerül a Levigne, a birtok csúcsbora. Magasan fekvő dűlők, alberese és galestro, vagyis mészköves talaj, a fajtaösszetétel 100% sangiovese, a művelés pedig organikus.
Angela Fronti nevét egyre gyakrabban emlegetik, a klasszikus boros sajtótól a progresszív borbárokig mindenhol jegyzik a borait. Klasszikus sangiovese-karakter mellett végtelen egyensúly, a szomjoltó kortyban pont elég tartalom, izgalmas zöldfűszeres, teás jegyek és finom hordó.Borászat

Istine

Istine

A Fronti család évtizedek óta földmunkával, szőlővel és a szürettel foglalkozik, a felmenők pontosan tudták, melyik domboldalba érdemes fektetni. A munka gyümölcse végül az 1982-ben megvásárolt Istine dűlő volt, innen a birtok neve. 20 hektár szőlő, organikus művelés, sangiovese fajta.

Listához adom