huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ISTINE Vigna Casanova dell'Aia Chianti Classico 2020 (Bio) - Bortársaság

ISTINEVigna Casanova dell'Aia Chianti Classico 2020 (Bio)

A termék már nem kapható


A Fronti család évtizedek óta földmunkával, szőlővel és szürettel foglalkozik. Nagynevű birtokokat és olívás kerteket művelnek, így a felmenők pontosan tudták, melyik domboldalba érdemes fektetni. A munka gyümölcse végül az 1982-ben megvásárolt Istine-dűlő volt, innen kapta a birtok is a nevét. Viszont a jó adottságok ellenére a saját borukat sosem palackozták, 2009-ig folyóborként adták tovább a nagyobb birtokoknak. Akkoriban tért haza Angela, immár végzett borászként. Az organikus művelés, a stílus és a borok ismertsége is már mind hozzá köthető.

A 2020-as dűlős borokat jóval a piacra kerülés előtt, még frissen palackozva kóstoltuk a birtokon. Kiemelkedő év, egy gondtalan szüret, világos, lédús és tiszta borokkal. „Minden munka jó ütemben, a legjobb ritmusban zajlott” - mondja Angela Fronti. A három dűlős bor közül már frissen is a Casanova dell’Aia-t szerettük a legjobban. A 4,5 hektáros déli kitettségű parcella Radda városához közel húzódik, a talaja agyag és két helyi mészkő (alberese és galestro) keveréke.

100% sangiovese, organikus művelés, erjedés spontán, betonkádakban, majd érlelés egy éven át 20-30 hektós szlavón hordókban.Borászat

Istine

Istine

A Fronti család évtizedek óta földmunkával, szőlővel és a szürettel foglalkozik, a felmenők pontosan tudták, melyik domboldalba érdemes fektetni. A munka gyümölcse végül az 1982-ben megvásárolt Istine dűlő volt, innen a birtok neve. 20 hektár szőlő, organikus művelés, sangiovese fajta.

Listához adom