huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

GREGOLETTO Sui Lieviti Prosecco Frizzante - Bortársaság

GREGOLETTOSui Lieviti Prosecco Frizzante

Polci ár
6 500 Ft
Bortársaság Klub ár
6 175 Ft

Egységár: 8 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információKis, családi pince nagy hagyománnyal (az alapítás éve: 1600). 2021-ben bekövetkezett haláláig, a birtokot irányító Luigi Gregoletto több, mint 70 szüretben dolgozott. Az örökségét folytató családtagok továbbra is minden munkát kézzel végeznek (a palackozást is beleértve). A sui lieviti borok a régió történelmének élő kövületei, a champagne-i módszer feltalálása előtti időkbe visznek vissza: a palackban lassan végbe menő másodlagos erjedés után finom üledék marad a palack alján, amit nem távolítanak el. 
Ez a bor a koronazár alkalmazása miatt nem lehet DOCG, de Gregolettóék szerint ez a legjobb zárási mód és ebből nem engednek. Mézes, narancsos, lime-ra emlékeztető aromák, vibráló, frissítő savak, egészen finom habzás. A korty mindvégig jóízű, minden fanyarságtól mentes és a savak elevenségének és az alacsony maradékcukornak köszönhetően szárazon, tisztán búcsúzik. Ha nem tudnánk, hogy ez egy sokszáz éves hagyományt éltet tovább, avantgárd, natúrbornak gondolnánk.


Még ajánljuk

Borászat

Gregoletto

Az 1600-as alapítású családi pince borai a régió történelmének élő kövületei, a champagne-i módszer feltalálása előtti időkbe visznek vissza: a palackban végbe menő másodlagos erjedés után finom üledék marad a palackban. Mondhatnánk, hogy kacsintás a natúrborok felé, de az időrend nem stimmel.

Listához adom