Borvidék: Porto – Douro
Birtokméret: 500 ha
Jellemző szőlőfajták: touriga franca, touriga nacional, tempranillo, malvasia, tinta barocca
Borkészítés: A bor erjedését borpárlat hozzáadásával állítják meg. Így, egy magasabb alkoholtartalmú, maradék cukros erősített bort kapunk. A ruby portnál a frisseségen és a gyümölcsösségen van a hangsúly, a tawny típusú borokat pedig szándékosan oxidatív érlelésnek vetik alá 550 literes, úgynevezett „pipe” hordókban.
Legfontosabb szőlőterület: Quinta dos Malvedos
Honlap: http://www.grahams-port.com/
Az 1820-ban egy skót származású kereskedő testvérpár, William és John Graham által alapított Graham's a világ egyik legrégibb és leghíresebb portói háza, amely sok tekintetben egyedülálló. Ez az egyetlen brit eredetű termelő és kereskedő cég a portói világában, amely ma is 100%-ban egy család tulajdonában van. Emellett a Graham's jelentős saját területekkel rendelkezik a Douro-völgyében, a borvidék mindhárom alrégiójában van pincészete (quinta), és előszeretettel értelmezi újra a hagyományos portói borstílusokat is.
Alapítása után a Graham's hamarosan az egyik legmeghatározóbb borkereskedő lett Portóban, és az elsők egyikeként vásárolt szőlőterületeket és fogott borkészítésbe a Douro-völgyben. 1890-ben alapította első quintáját, a Quinta dos Malvedos-t a Felső-Douro (Cima Corgo) vidékén, és még ugyanebben az évben elkészült az érlelő ház is Vila Nova de Gaia-ban.
A XX. században a legendás évjáratok legendás Graham's vintage portjai (1908, 1927, 1945, 1947) mellett egymást követték a család újabb és újabb generációi, amelyek mind kivették részüket a nagyszerű hagyomány megőrzéséből és az új utak kereséséből. 1970-ben aztán egy másik, szintén skót származású és a portói történetében már 350 éve jelen lévő család, a Symington vásárolta meg a céget.
Elkötelezettségüket mi sem jellemzi jobban, mint hogy már a 13. Symington-generáció foglalatoskodik minőségű portóik készítésével. A családnak a vállalkozásban jelenleg aktívan részt vevő mind a hat tagja rendelkezik saját ültetvénnyel is, amelyet önállóan igazgatnak, és amelynek termését a Graham's Port-ok alapanyagaként használnak fel. Ez az erős kötődés a Douro vidékéhez és a személyes részvétel a szőlőtermelésben egyedülálló a portói világában, úgy, hogy közben évi két millió palack készül.