A termék már nem kapható
Vegyszermentesen, organikusan termesztett, őshonos fajtákból készült, spontán erjedt, technológiával feleslegesen nem bonyolított bor. Vagy inkább Pet Nat? Néhány grammnyi maradékcukorral palackozták, ami éppen arra elég, hogy nyitáskor enyhén pezsegjen. A pohárba töltve opálos, ízben cideres, sárga almás, citrusos, törökmogyorós, rusztikus és lendületes bor, fanyar, fűszeres lecsengéssel. Azal, arinto, avasso, trajadura és loureiro. A cél egy Vinho Verdében egykor jellemző bortípus feltámasztása volt. A friss 2023-as évjárat a tavalyinál könnyebb, lazább szövetű, több citrusos és finoman élesztős ízt hozott magával.
Az 1842-es alapítású birtok portói boraival vált legendássá, mára viszont a Niepoort ennél sokkal többről szól. A széles választékot, a régi stílusokat felelevenítő borokat, az organikusan művelt szőlőket egy igazi varázsló fogja össze: ő Dirk Niepoort, Portugália legismertebb borásza.