Borvidékek: Rioja, Ribera del Duero, Toro, Valdeorras, Cigales, Rueda, Cebreros, Alicante, Málaga
Birtokméret: 80ha
Jellemző szőlőfajták: tempranillo, tinto fino, tinta de toro, garnacha, monastrell, mencia, verdejo, viura, godello
Borkészítés: Szőlőbirtokaikat vegyszer nélkül művelik, spontán erjesztenek. A legkevesebb emberi beavatkozásra törekednek, számos területük áll biodinamikus gazdálkodás alatt.
Honlap: http://www.telmorodriguez.com/
Telmo Rodriguez a spanyol borászvilág egyik legvagányabb szereplője, Alvaro Palacios jó barátja, Bordeaux-ban és a Rhône-völgyben tanult borászatot, majd pályafutását az édesapja tulajdonában lévő, több évszázados hagyományokkal rendelkező riojai Remelluri pincészetnél kezdte. Telmo a '90-es években felfutatta a több száz éves borászatot és komoly elismeréseket kapott a boraiért, de mégis úgy érezte, nem bontakozhat ki eléggé a pincészetnél, ezért barátjával és kollégájával, Pablo Eguzkizával közösen egy egészen új fajta borászatot alapított. Ahelyett, hogy megvettek volna egy pincét, Spanyolország különböző borvidékein megkeresték a legjobb területeket, és összeálltak helyi, ismeretlen termelőkkel, akik különleges birtokokkal rendelkeztek, és közösen álmodtak meg és készítettek modern, új stílusú, de a hagyományokat és területek változatosságát magukban hordozó borokat. Mára kilenc borvidéken gazdálkodnak, a borászat választéka pedig folyamatosan bővül és változik.
A borászat fő célja, hogy természetes, őszinte, valódi karakterrel rendelkező borokat készítsenek, szinte kizárólag hagyományos szőlőfajtákból. Sokszor mentenek meg, telepítenek újra olyan területeket, amelyek évszázados borkészítési hagyományokkal rendelkeznek, de mára állapotuk leromlott. Szőlőjük többsége kordon és karó nélkül, természetesen nő, néhol a filoxéravész előtti módon, oltvány nélkül termesztve.