huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

JOSEP GRAU Granit 2022 - Bortársaság

JOSEP GRAUGranit 2022

Polci ár
11 900 Ft
Bortársaság Klub ár
11 305 Ft

Egységár: 15 867 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információAz átütő első találkozás (La Florens 2018) és az azóta bemutatott két vörös blend után sem tudtunk megállni, egy negyedik bort is mutatunk Josep Grau birtokáról, kivételesen egy fehéret. Josep kezdetben csak saját fogyasztásra készített bort, kénmentesen, teljesen puritán módon, és egyedül a helyi éttermesnek adott pár kartonnal, hogy kéznél legyen, amikor nála ebédel a családdal. A véletlen műve, hogy egy svéd sommelier-nek pont ebből töltöttek, amikor ott járt. Itt fordult komolyra Josep boros karriere, öregtőkés garnacháit hamar felkapták, mostanra meghatározó név Montsant-ban, a Prioratot gyűrűként körülvevő apellációban.

A Granit-ra akár a La Florens fehér párjaként is tekinthetünk, ugyanis ez is dűlős bor, öreg tőkékről a fajta pedig itt is 100% grenache, pontosabban grenache blanc. A 2,5 hektáros tengerre néző parcella három teraszra oszlik, a talaj tiszta gránit, a tőkék 40 év fölött járnak. Az organikus művelésű szőlő kézi szüret után kerül a pincéhez, a bogyózott és préselt szőlő mustja 20 hektós stockinger hordókban erjed spontán, majd 9 hónapig érik seprővel együtt.

Kajszi, érett alma, fehér virág, zöldfűszerek. A korty ásványos és mély ízű, részletgazdag és hosszú.Még ajánljuk

Borászat

Josep Grau

Josep Grau 2003-ban indult birtokán kezdetben csak saját fogyasztásra készített bort, egyedül a helyi étteremnek adott pár kartonnal, hogy kéznél legyen amikor ott ebédel a család. A véletlen műve, hogy egy svéd sommelier pont kapott belőle egy pohárral, amikor arra járt. Itt fordult komolyra Josep boros karriere.

Listához adom