huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

JOSEP GRAU La Florens 2021 - Bortársaság

JOSEP GRAULa Florens 2021

Polci ár
11 900 Ft
Bortársaság Klub ár
11 305 Ft

Egységár: 15 867 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ2014 óta ezzel a borral emlékezik Josep édesanyjára, Florentina Closa Cosra, akit La Florensnek szólított, és akinek mindig volt az ablaka mellett egy kalitka, benne kedvenc madarával, a tengeliccel. A több mint 100 éves garnacha tinta parcellát organikusan művelik, a kézi szüret után bogyózás következik, majd spontán erjedés 25 hektós ovális Stockinger hordóban. Erjedés után préselés, majd a bor visszakerül ugyanebbe a hordóba 14 hónap érlelésre. 
A birtok borai évről évre finomodnak, a La Florensnél is ugyanazt a mély, selymes szerkezetű kortyot, finom fűszereket és melegséget hangolták még finomabbra, amit az első találkozásnál megismertünk. Gránátalma, szamóca, málna, garrigue, sok réteg, közepes test.Még ajánljuk

Borászat

Josep Grau

Josep Grau 2003-ban indult birtokán kezdetben csak saját fogyasztásra készített bort, egyedül a helyi étteremnek adott pár kartonnal, hogy kéznél legyen amikor ott ebédel a család. A véletlen műve, hogy egy svéd sommelier pont kapott belőle egy pohárral, amikor arra járt. Itt fordult komolyra Josep boros karriere.

Listához adom