A termék már nem kapható
A tavaly bemutatott katalán borász és kis tétele, a La Florens után a nyári hónapokra egy könnyebb grenache (60%), carignan (30%) és syrah (10%) házasítást is hoztunk. Josepről szeptemberben bővebben is írunk majd, elöljáróban annyit, hogy 2003-ban indult birtokán kezdetben csak saját fogyasztásra készített bort pár hordóban, teljesen beavatkozásmentesen. Egyedül a helyi étteremnek adott pár kartonnal, hogy kéznél legyen amikor ott ebédel a családdal. Az pedig a véletlen műve, hogy egy svéd sommelier pont kapott egy pohárral amikor ott járt. Itt fordult komolyra Josep boros karriere, mostanra pedig meghatározó név Montsant-ban, a Priorat melletti új apellációban.
A helyi fajtákat 50-70 éves területekről szüretelik, a művelés organikus, biodinamikus, az erjesztés pedig spontán indul betonkádakban. Két hónappal később jön az érlelés, amihez kizárólag 20-25 hektós Stockinger hordókat használnak.
Josep Grau 2003-ban indult birtokán kezdetben csak saját fogyasztásra készített bort, egyedül a helyi étteremnek adott pár kartonnal, hogy kéznél legyen amikor ott ebédel a család. A véletlen műve, hogy egy svéd sommelier pont kapott belőle egy pohárral, amikor arra járt. Itt fordult komolyra Josep boros karriere.