huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

JOSEP GRAU Volador Negre 2022 - Bortársaság

JOSEP GRAUVolador Negre 2022

A termék már nem kapható


Az átütő első találkozás (La Florens 2018) és a tavaly bemutatott fineszes birtokvörös (Vespres 2020) után sem tudtunk megállni, újabb bort hoztunk Josep Grau birtokáról. Josep kezdetben csak saját fogyasztásra készített bort, kénmentesen, teljesen puritán módon, és egyedül a helyi éttermesnek adott pár kartonnal, hogy kéznél legyen, amikor nála ebédel a családdal. A véletlen műve, hogy egy svéd sommelier-nek pont ebből töltöttek, amikor ott járt. Itt fordult komolyra Josep boros karriere, öregtőkés garnacháit hamar felkapták, mostanra meghatározó név Montsant-ban, a Prioratot gyűrűként körülvevő apellációban.

Legfrissebb vöröse, a Volador is helyi fajtákon alapszik: 60% garnacha tinta mellett 30% carignan és 10% syrah egészíti ki. A tizenéves tőkékről szedett organikus szőlő bogyózva került hűvös betonkádba, héjon erjesztés után pedig ugyanide került vissza 3-4 hónap érlelésre. Fél év sem telt el a szürettől, már palackba is töltötték együtt a primer ízekkel, a bárdolatlan és ettől olyan frissítő tanninnal, zöldfűszerekkel, szamócával, ibolyával, nagy lendülettel. A nyári melegben pincehidegen mutatja igazi arcát.Még ajánljuk

Borászat

Josep Grau

Josep Grau 2003-ban indult birtokán kezdetben csak saját fogyasztásra készített bort, egyedül a helyi étteremnek adott pár kartonnal, hogy kéznél legyen amikor ott ebédel a család. A véletlen műve, hogy egy svéd sommelier pont kapott belőle egy pohárral, amikor arra járt. Itt fordult komolyra Josep boros karriere.

Listához adom