Boridék: Spanyolország
Birtokméret: 1100 ha
Jellemző szőlőfajták: tempranillo, carrignan, cabernet sauvignon
Borkészítés: A Torres pincészet rendkívül jó értékarányáról lett híres az egyszerűbb kategóriákban is, de igazán nagy minőséget a "Pagos"-okról, a dűlőkről szelektált borai jelentenek. Kilenc spanyol borvidékről készítenek bort. 25 féle szőlőfajtával dolgoznak.
Honlap: http://www.torres.es/
A Torres család több évszázada foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, azonban a pince megalakulását 1870-re tehetjük, amikor Don Jamie Torres visszatérve Havannából, petróleumkereskedésből szerzett vagyonát borászatba fektette. Id. Miguel Torres 1932-ben vette át a birtokot, amikor az komoly fejlődésnek indult. Ezt a sikeres pár évet a pincészet 1939-es lebombázása állította meg. Majd, fiának, Miguel A. Torresnek sikerült nemzetközi szintű vállalattá fejleszteni a birtokot, és ezzel egyenes arányban segíteni a spanyol borok hírnevét. Őt 2002-ben a Decanter, 1999-ben pedig a Wine Spectator választotta az Év Boremberének.
A Katalán borvidék Észak-Spanyolországban, Barcelonától északra helyezkedik el, viszonylag hűvös területen. A pincészet központja Villafranca de Penedés-ben található, de összesen kilenc különböző borvidékről készülnek a borok. Spanyolországon kívül Chilében, az USA-ban és Kínában is rendelkeznek területekkel, de a hazai pincénél is több, mint 800 alkalmazottal dolgozik. Kb. 1100 ha saját, és ugyanennyi felvásárolt szőlőből dolgoznak, ami éves szinten 31 millió palack bort és 6 millió palack Brandy-t tesz ki.
A nagy áttörés akkor következett be, mikor az 1970-es évjáratú Gran Coronas (Mas La Plana) 1979-ben a Párizsi Bor Olimpián a Chateau Latour-t maga mögé utasítva kapott Nagyarany érmet.