huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ALVARO PALACIOS Finca Dofi 2021 Priorat - Bortársaság

ALVARO PALACIOSFinca Dofi 2021 Priorat

Polci ár
35 000 Ft
Bortársaság Klub ár
33 250 Ft

Egységár: 46 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információAlvaro Palacios 8 testvérével együtt a Palacios Remondo család híres Rioja birtokán nőtt fel, így a kezdetektől adta magát, hogy ő is borral foglalkozzon. Meg sem állt a Chateau Petrusig, ahonnan több év szakmai gyakorlat után tért haza. Ezután egy darabig csak hordókkal foglalkozott, egy kádárüzem kereskedőjeként járta be Spanyolország történelmi borvidékeit. Egy ilyen út során jutott el az addig szinte ismeretlen Prioratba, ahol azonnal beleszeretett a 12. század óta sorakozó öreg szőlőteraszokba és a szikár, palás (itt licorellának hívják) talajba. Az 1989-es évjárattól neve összefonódik a borvidékével, első saját szőlője a Finca Dofí volt, majd 1993-ban megszerezte azt a legendás, 1900 és 1940 között betelepített grand cru területet, amit L’Ermitának hívnak. A korai évjáratoktól ez Spanyolország egyik legtöbbre tartott és legmagasabb áron értékesített bora.   
A Finca Dofí Alvaro első saját területe volt. A 14 hektáros teraszos parcella Gratallops határában fekszik. A pince nagyborához hasonlóan (L’Ermita) a Finca Dofi alapja is garnaca, amit 9%-ban carinena és 1%-ban régi fehér fajták egészítenek ki. Az organikusan művelt, sűrű levű gyümölcs bogyózás után tölgyfakádakban erjedt spontán, majd 14 hónapig érett használt 10-20 hektós hordókban. Tisztaság, mélység, finom szemcséjű tannin, erőteljes ízek, elegáns és arányos korty. 
A szinte elérhetetlen L’Ermita legjobb alternatívája. 
Robert Parker 100/96 pontra értékelte.


Még ajánljuk

Borászat

Alvaro Palacios

Alvaro Palacios

A modern spanyol borkultúra igazi vezéralakja Alvaro Palacios. Ikonikus bora, a l’Ermita valódi állócsillag, presztízse az első évjárattól megkérdőjelezhetetlen, a félsziget hatalmas borválasztékának egyik legkeresettebb bora.

Listához adom