huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ALVARO PALACIOS L'Ermita 2021 - Bortársaság

ALVARO PALACIOSL'Ermita 2021

Polci ár
520 000 Ft
Bortársaság Klub ár
494 000 Ft

Egységár: 693 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információAlvaro Palacios 8 testvérével együtt a Palacios Remondo család híres Rioja birtokán nőtt fel, így a kezdetektől adta magát, hogy ő is borral foglalkozzon. Meg sem állt a Chateau Petrusig, ahonnan több év szakmai gyakorlat után tért haza. Ezután egy darabig csak hordókkal foglalkozott, egy kádárüzem kereskedőjeként járta be Spanyolország történelmi borvidékeit. Egy ilyen út során jutott el az addig szinte ismeretlen Prioratba, ahol azonnal beleszeretett a 12. század óta sorakozó öreg szőlőteraszokba és a szikár, palás (itt licorellának hívják) talajba. Az 1989-es évjárattól neve összefonódik a borvidékével, első saját szőlője a Finca Dofí volt, majd 1993-ban megszerezte azt a legendás, 1900 és 1940 között betelepített grand cru területet, amit L’Ermitának hívnak. A korai évjáratoktól ez Spanyolország egyik legtöbbre tartott és legmagasabb áron értékesített bora.  
Alvaro 1989-es belépésekor Prioratban 4 birtok működött, kooperatívként vásárolták fel a helyi gazdák szőlőjét, majd folyóborként adták tovább, literét kevesebb mint 1 euróért. 10 évvel később egy palack L’Ermitáért már több mint 400 eurót fizettek. 
James Suckling 100/100 pontra értékelte. 


Még ajánljuk

Borászat

Alvaro Palacios

Alvaro Palacios

A modern spanyol borkultúra igazi vezéralakja Alvaro Palacios. Ikonikus bora, a l’Ermita valódi állócsillag, presztízse az első évjárattól megkérdőjelezhetetlen, a félsziget hatalmas borválasztékának egyik legkeresettebb bora.

Listához adom