huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

TELMO RODRÍGUEZ Pegaso Pizarra 2021 - Bortársaság

TELMO RODRÍGUEZPegaso Pizarra 2021

Polci ár
19 500 Ft
Bortársaság Klub ár
18 525 Ft

Egységár: 26 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA Sierra de Gredos határvidék az ország közepén: itt válik el észak és dél, alig egy órára Madridtól. Tűlevelűek, borókabokrok, rozmaring és levendula. A száraz és köves talajon öreg garnachaültetvények veteményesszerűen elszórva, 800-1000 méteres magasságban. A levegő hűvös, tiszta és fűszerillatú. Ugyanez a kép fogta meg Telmo Rodríguezt, amikor 1999-ben elindította itteni birtokát, a Pegasót. 
A nevet a gyűjtők körében ismerős 1940-es spanyol autó ihlette, a projekt pár elhagyatott parcellával indult, Telmo társa pedig nem más volt, mint a rally és Dakar legenda, id. Carlos Sainz.

Válogatás a birtok palás talajú parcelláiról (Arrebatacapas, La Redonda, La Curva), öreg tőkékről. Nevét a különleges pizarra kövekről kapta: átmenet a barna pala és a gránit között. Ezek borítják az itteni talajt. Különleges, a Zetához képest szélesebb testű és finom, szemcsés érzetű tanninnal. A 850 méteres magasságban termő szőlőket organikusan művelik, kézi szüret után bogyózás, spontán erjedés héjon, majd 2-2,5 év érlelés használt francia nagyhordókban. Napvirág, rozmaring, balzsamecet, finom és selymes szerkezet. Mély és intenzív ízek, száraz zárás.
5815 palack készült.Még ajánljuk

Borászat

Telmo Rodríguez

Telmo Rodriguez az elfeledett spanyol régiók újrafelfedezésének egyik legerősebb mozgatórugója, a teljes félszigetet bejárta már, idős tőkés területeket állított helyre és írt fel címkékre rég nem látott antik borvidékeket. Göcsörtös gyalogtőkék, helyi fajták, utánozhatatlan karakterek.

Fotó: Jason Orton

Listához adom