huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

TELMO RODRÍGUEZ Pegaso Zeta 2021 - Bortársaság

TELMO RODRÍGUEZPegaso Zeta 2021

Polci ár
9 300 Ft
Bortársaság Klub ár
8 835 Ft

Egységár: 12 400 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA Sierra de Gredos határvidék az ország közepén: itt válik el észak és dél, alig egy órára Madridtól. Tűlevelűek, borókabokrok, rozmaring és levendula. A száraz és köves talajon öreg garnachaültetvények veteményesszerűen elszórva, 800-1000 méteres magasságban. A levegő hűvös, tiszta és fűszerillatú. Ugyanez a kép fogta meg Telmo Rodríguezt, amikor 1999-ben elindította itteni birtokát, a Pegasót. 
A nevet a gyűjtők körében ismerős 1940-es spanyol autó ihlette, a projekt pár elhagyatott parcellával indult, Telmo társa pedig nem más volt, mint a rally és Dakar legenda, id. Carlos Sainz.

A Pegaso-választék falubora. Kellemes, finom és könnyen érthető. Házasítás olyan hangzatos dűlőkről, mint a Robledillo, Mojón és a Presidente. Az organikus művelésű garnacha kézi szüret, majd bogyózás után spontán erjed és fél évig használt francia hordókban, utána pedig tartályban érik. Palackozás egy évvel szüret után.

Finoman áttetsző gránátalma szín, szamóca- és zöldfűszer-illat. A gránitos, palás talaj miatt a korty összhatása meleg, ásványos, mégis szomjoltó és gördülékeny. Igazi tájbor, a szó legnemesebb értelmében. Még ajánljuk

Borászat

Telmo Rodríguez

Telmo Rodriguez az elfeledett spanyol régiók újrafelfedezésének egyik legerősebb mozgatórugója, a teljes félszigetet bejárta már, idős tőkés területeket állított helyre és írt fel címkékre rég nem látott antik borvidékeket. Göcsörtös gyalogtőkék, helyi fajták, utánozhatatlan karakterek.

Fotó: Jason Orton

Listához adom