huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

FENTO Albariño 2021 - Bortársaság

FENTOAlbariño 2021

Polci ár
5 450 Ft
Bortársaság Klub ár
4 990 Ft

Egységár: 7 267 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információGalícia fehér fajtája az albariño. Partok mentén terem, kicsi a bogyója, a vastag héja tele van ízekkel és nehéz művelni. A borvidék neve pedig Rías Baixas, ahol megszokott látvány, hogy sorok, karók és fémhuzalok helyett pergolán terem a szőlő, a fürtök félárnyékban lógnak. Míg a szomszédos Portugáliában (ahol már alvarinho-nak írják) szikár és citrusos borok készülnek a fajtából, itt a spanyol oldalon édesebb gyümölcsök, nektarin, grapefruit, sárgabarack és hűsítő ízek határozzák meg.

Eulogio Pomares a borvidék megkerülhetetlen arca, családi birtoka a Zárate a legmagasabb szintekre juttatta el a bort, amit a 90-es évekig szinte csak helyben fogyasztottak. Legjobban az albariñohoz értenek, új projektjük pedig a Fento, amihez saját területek helyett környékbeli termelőktől, összesen öt hektárról válogatnak szőlőt. A művelés organikus, az erjedés hűtött tartályban indul, a bor pedig az újvilági sauvignon egyik legkedvesebb vetélytársa.

Fento: helyi elnevezése a közönséges páfránynak, ami a szőlő mellett a leggyakrabban fordul elő a dűlőkben.


Még ajánljuk

FOT-LI Vermut Formula Antiga

FOT-LIVermut Formula Antiga

8 900 Ft
Polci ár8 900 Ft
Klub ár
8 150 Ft
GYÖRGYKOVÁCS Nagy-Somlói Tramini 2020

GYÖRGYKOVÁCSNagy-Somlói Tramini 2020

6 500 Ft
Polci ár6 500 Ft
Klub ár
5 950 Ft
PAZO BARRANTES Albariño 2019
Új borászat

PAZO BARRANTESAlbariño 2019

19 500 Ft
Polci ár19 500 Ft
Klub ár
17 870 Ft

Borászat

Fento

Eulogio Pomares a borvidék megkerülhetetlen arca. Családi birtoka a Zárate a legmagasabb szintekre juttatta el a fajtát, az albariño-t, amihez a legjobban értenek. Új projektjük a Fento, amihez saját területek helyett környékbeli termelőktől, összesen öt hektárról válogatnak szőlőt.

Listához adom