huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

FENTO Albariño 2021 - Bortársaság

FENTOAlbariño 2021

A termék már nem kapható


Galícia fehér fajtája az albariño. Partok mentén terem, kicsi a bogyója, a vastag héja tele van ízekkel és nehéz művelni. A borvidék neve pedig Rías Baixas, ahol megszokott látvány, hogy sorok, karók és fémhuzalok helyett pergolán terem a szőlő, a fürtök félárnyékban lógnak. Míg a szomszédos Portugáliában (ahol már alvarinho-nak írják) szikár és citrusos borok készülnek a fajtából, itt a spanyol oldalon édesebb gyümölcsök, nektarin, grapefruit, sárgabarack és hűsítő ízek határozzák meg.

Eulogio Pomares a borvidék megkerülhetetlen arca, családi birtoka a Zárate a legmagasabb szintekre juttatta el a bort, amit a 90-es évekig szinte csak helyben fogyasztottak. Legjobban az albariñohoz értenek, új projektjük pedig a Fento, amihez saját területek helyett környékbeli termelőktől, összesen öt hektárról válogatnak szőlőt. A művelés organikus, az erjedés hűtött tartályban indul, a bor pedig az újvilági sauvignon egyik legkedvesebb vetélytársa.

Fento: helyi elnevezése a közönséges páfránynak, ami a szőlő mellett a leggyakrabban fordul elő a dűlőkben.


Még ajánljuk

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS Kadarka 2022

IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOSKadarka 2022

3 950 Ft
Polci ár3 950 Ft
Klub ár
3 620 Ft
BOTT FRIGYES Faricka Furmint 2021 (Bio)

BOTT FRIGYESFaricka Furmint 2021 (Bio)

12 900 Ft
Polci ár12 900 Ft
Klub ár
11 820 Ft
KÁLI KÖVEK Rizling 2022

KÁLI KÖVEKRizling 2022

2 790 Ft
Polci ár2 790 Ft
Klub ár
2 550 Ft

Borászat

Fento

Eulogio Pomares a borvidék megkerülhetetlen arca. Családi birtoka a Zárate a legmagasabb szintekre juttatta el a fajtát, az albariño-t, amihez a legjobban értenek. Új projektjük a Fento, amihez saját területek helyett környékbeli termelőktől, összesen öt hektárról válogatnak szőlőt.

Listához adom