huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

FENTO Albariño 2023 - Bortársaság

FENTOAlbariño 2023

Polci ár
6 700 Ft
Klub ár
6 365 Ft

Egységár: 8 933 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információGalicia fehér fajtája az albariño. Partok mentén terem, kicsi a bogyója, a vastag héja tele van ízekkel és nehéz művelni. A borvidék neve pedig Rías Baixas, ahol megszokott látvány, hogy sorok, karók és fémhuzalok helyett pergolán terem a szőlő, a fürtök félárnyékban lógnak. Míg a szomszédos Portugáliában (ahol már alvarinhonak írják) szikár és citrusos borok készülnek a fajtából, itt a spanyol oldalon édesebb gyümölcsök, nektarin, grépfrút, sárgabarack és hűsítő ízek határozzák meg. 
Eulogio Pomares a borvidék megkerülhetetlen arca, családi birtoka, a Zárate a legmagasabb szintekre juttatta el a bort, amit a 90-es évekig szinte csak helyben fogyasztottak. Legjobban az albariñohoz értenek, új projektjük pedig a Fento, amihez saját területek helyett környékbeli termelőktől, összesen öt hektárról válogatnak szőlőt. A művelés organikus, az erjedés hűtött tartályban indul spontán, 6 hónapig pihen seprőn, a bor pedig az újvilági sauvignon egyik legkedvesebb vetélytársa. Harmadik alkalommal színesítjük a nyarat ezzel a vidám, vitális és tartalmas borral. Fento: helyi elnevezése a közönséges páfránynak, ami a szőlő mellett a leggyakrabban fordul elő a dűlőkben. 


Még ajánljuk

Borászat

Fento

Eulogio Pomares a borvidék megkerülhetetlen arca. Családi birtoka a Zárate a legmagasabb szintekre juttatta el a fajtát, az albariño-t, amihez a legjobban értenek. Új projektjük a Fento, amihez saját területek helyett környékbeli termelőktől, összesen öt hektárról válogatnak szőlőt.

Listához adom