huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

MARQUÉS DE MURRIETA Castillo Ygay Gran Reserva 2011 Rioja - Bortársaság

MARQUÉS DE MURRIETACastillo Ygay Gran Reserva 2011 Rioja

A termék már nem kapható


Mintha Gróf Széchenyi István lenne hivatalos hozzánk vacsorára. A Castillo Ygay egy személyben alapítóatya, legenda és máig aktív akadémikus. A modern Rioja időszámításának kezdetét az Ygay birtokra telepített szőlők jelölik ki 1825-ben. A Castillo Ygay Gran Reserva Especial első kereskedelmi forgalomba került évjárata az 1877-es volt (ugyanezzel a címkével!), és a mostanit megelőző évjáratot, a 2010-est a Wine Spectator az Év Borának választotta meg. 
A 2011-es Gran Reserva Especial 84 százalék tempranillóból és 16 százalék mazuelóból (cariñena) készült. A szőlőt a 485 méter magasan fekvő La Plana parcellából szüretelték 70 éves tőkékről. A tempranillo 28 hónapig érlelődött amerikai tölgyfahordóban, a mazuelo ugyanennyit francia barrique-ban. Makulátlan egyensúly és elegancia jellemzi, miközben nagyon fiatalnak és élénknek hat (alig hihető, hogy hat évet töltött már palackban). Mámorítóan illatos, komplex bor. Pipadohányos, antik bútoros, édes fűszeres jegyek keverednek Fekete-erdő tortára, narancshéjra, málnára és borókabogyóra emlékeztető aromákkal. Nagyon hosszú, árnyalatokban gazdag, pikáns lecsengés bársonyos tanninnal.

Maximálisan vásárolható mennyiég 1 palack / vásárló


Borászat

Marqués de Murrieta

Ha a spanyolok elsőszámú borvidékét szeretnénk elmesélni, a Marqués de Murrieta említése megkerülhetetlen. A birtok eredete egyben a borvidék eredete is, az 1852-es alapításkor ez volt az első nagybirtok Riojában. 300 hektárnyi saját szőlő, hosszú múlt, még hosszabbra tervezett jövő és egy ikonikus címke: Castillo Ygay

Listához adom