huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

PALACIOS REMONDO La Montesa 2019 - Bortársaság

PALACIOS REMONDOLa Montesa 2019

Polci ár
7 350 Ft
Bortársaság Klub ár
6 730 Ft

Egységár: 9 800 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információRioja az öreg tőkék, a hosszan érlelt borok és a hagyományos technológia földje, egyben a világ egyik legismertebb vörösboros vidéke, ami az utóbbi 150 évben a legtöbb boros legendát adta Spanyolországnak. Több mint 65 ezer hektáron termesztenek szőlőt – ez annyi, mint a teljes magyar termőterület és kétszerese az új-zélandinak. A borvidék három körzetre oszlik: Rioja Alta, Rioja Alavesa és Rioja Baja (Oriental). Rioja Baja Logroñótól keletre fekszik, és némileg függeléknek hat. Néhány éve a lealacsonyítónak gondolt „alsót-Baja” „keletre-Oriental” cserélték, így most Rioja Oriental a hivatalos elnevezés. Alacsonyabban fekszik és többet kap a mediterrán hőségből. Ez a borvidék biztonsági tartaléka. Itt a tempranillo dominanciája nem olyan erős, felzárkózik mellé a melegigényesebb garnacha. Hagyományosan ebből a körzetből érkezett az érettebb szőlő, ami feldúsította és kikerekítette a riojákat.

Alvaro Palacios 8 testvérével együtt itt nőtt fel, majd az első adandó alkalommal útnak indult, és meg sem állt a Chateau Petrus-ig, ahol a birtokvezető jobbkezeként dolgozott két éven át. Onnan hazatérve hordókereskedőként kezdett dolgozni, így látogatta végig Ibéria antik borvidékeit, és így talált rá Priorat ősi palás szőlőteraszaira. Alvaro 1989-es érkezésekor Prioratban 4 birtok működött, akik kooperatívként vásárolták fel a helyi gazdák szőlőjét, majd folyóborként adták tovább, literét kevesebb mint 1 euroért. 10 évvel később egy palack Palacios L’Ermitáért már több mint 400 eurót fizettek. A priorati sikertörténet azzal kezdődött, hogy Alvaro hazatért a családi birtokra, amit úgy fejlesztett, hogy közben a „lesajnált” alrégió presztízsét is felemelte Rioja Alta és Alavesa mellé.

A birtok legfontosabb bora, a La Montesa igazi különc Rioja választékunkban. A fajtaösszetétel miatt karakterben messze jár a többi, tempranillo alapú házasítástól. Itt a garnacha aránya legalább 90%, a mély gyümölcsök és érett, balzsamecetes, édes tónus helyett a színe gránátalma, az illata tiszta virág. Válogatás egy 100 hektáros, organikusan művelt gyalogtőkés területről. Bogyózás után spontán erjedés héjon, majd 12 hónap érlelés francia hordóban.Még ajánljuk

SZÁSZI Rózsakő 2022 (Bio)

SZÁSZIRózsakő 2022 (Bio)

4 450 Ft
Polci ár4 450 Ft
Klub ár
4 070 Ft
SAUSKA Cuvée 7 Siklós 2019

SAUSKACuvée 7 Siklós 2019

10 900 Ft
Polci ár10 900 Ft
Klub ár
9 990 Ft
PALACIOS REMONDO La Vendimia 2021

PALACIOS REMONDOLa Vendimia 2021

5 500 Ft
Polci ár5 500 Ft
Klub ár
5 040 Ft

Borászat

Alvaro Palacios

Palacios Remondo

A modern spanyol borkultúra igazi vezéralakja Alvaro Palacios. Ikonikus bora, a l’Ermita valódi állócsillag, presztízse az első évjárattól megkérdőjelezhetetlen, a félsziget hatalmas borválasztékának egyik legkeresettebb bora. Családi birtoka a Palacios Remondo Rioja modern és egyensúlyos stílusát írja körül.

Listához adom