huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

PALACIOS REMONDO La Montesa 2019 - Bortársaság

PALACIOS REMONDOLa Montesa 2019

Polci ár
7 400 Ft
Bortársaság Klub ár
7 030 Ft

Egységár: 9 867 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információRioja az öreg tőkék, a hosszan érlelt borok és a hagyományos technológia földje, egyben a világ egyik legismertebb vörösboros vidéke, ami az utóbbi 150 évben a legtöbb boros legendát adta Spanyolországnak. Több mint 65 ezer hektáron termesztenek szőlőt – ez annyi, mint a teljes magyar termőterület és kétszerese az új-zélandinak. A borvidék három körzetre oszlik: Rioja Alta, Rioja Alavesa és Rioja Baja (Oriental). Rioja Baja Logroñótól keletre fekszik, és némileg függeléknek hat. Néhány éve a lealacsonyítónak gondolt „alsót-Baja” „keletre-Oriental” cserélték, így most Rioja Oriental a hivatalos elnevezés. Alacsonyabban fekszik és többet kap a mediterrán hőségből. Ez a borvidék biztonsági tartaléka. Itt a tempranillo dominanciája nem olyan erős, felzárkózik mellé a melegigényesebb garnacha. Hagyományosan ebből a körzetből érkezett az érettebb szőlő, ami feldúsította és kikerekítette a riojákat.

Alvaro Palacios 8 testvérével együtt itt nőtt fel, majd az első adandó alkalommal útnak indult, és meg sem állt a Chateau Petrus-ig, ahol a birtokvezető jobbkezeként dolgozott két éven át. Onnan hazatérve hordókereskedőként kezdett dolgozni, így látogatta végig Ibéria antik borvidékeit, és így talált rá Priorat ősi palás szőlőteraszaira. Alvaro 1989-es érkezésekor Prioratban 4 birtok működött, akik kooperatívként vásárolták fel a helyi gazdák szőlőjét, majd folyóborként adták tovább, literét kevesebb mint 1 euroért. 10 évvel később egy palack Palacios L’Ermitáért már több mint 400 eurót fizettek. A priorati sikertörténet azzal kezdődött, hogy Alvaro hazatért a családi birtokra, amit úgy fejlesztett, hogy közben a „lesajnált” alrégió presztízsét is felemelte Rioja Alta és Alavesa mellé.

A birtok legfontosabb bora, a La Montesa igazi különc Rioja választékunkban. A fajtaösszetétel miatt karakterben messze jár a többi, tempranillo alapú házasítástól. Itt a garnacha aránya legalább 90%, a mély gyümölcsök és érett, balzsamecetes, édes tónus helyett a színe gránátalma, az illata tiszta virág. Válogatás egy 100 hektáros, organikusan művelt gyalogtőkés területről. Bogyózás után spontán erjedés héjon, majd 12 hónap érlelés francia hordóban.Borászat

Alvaro Palacios

Palacios Remondo

A modern spanyol borkultúra igazi vezéralakja Alvaro Palacios. Ikonikus bora, a l’Ermita valódi állócsillag, presztízse az első évjárattól megkérdőjelezhetetlen, a félsziget hatalmas borválasztékának egyik legkeresettebb bora. Családi birtoka a Palacios Remondo Rioja modern és egyensúlyos stílusát írja körül.

Listához adom