huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

VIÑA GRAVONIA Blanco Crianza 2015 - Bortársaság

VIÑA GRAVONIABlanco Crianza 2015

Polci ár
12 900 Ft
Klub ár
12 255 Ft

Egységár: 17 200 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Készleten

Rioja kapcsán először mindenki a vörösborokra asszociál, viszont itt a fehér fajtákon legalább ekkora a hangsúly. A Vina Tondonia összesen 11 hektárján terem viura és malvasia, a házasításból pedig 10 év érlelés után kerül polcokra a Blanco. Ez a világ maréknyi kultbora közül az egyik, a birtok vöröseinél is keresettebb.
Az elérhetetlen kultbor legjobb alternatívája pedig a Gravonia Blanco, ahol a metodika és a fajta ugyanaz, a dűlő viszont más. A guggolva és kézzel szedett fürtöket a faputtonyokból öreg bogyózóba borítják, a megroppantott szőlőszemek kevés kocsánnyal együtt a présbe kerülnek, majd az erjedés fakádakban indul. Az érleléskor itt sem óvatoskodnak, a Gravonia blanco első négy évét hordóban tölti, majd szűretlenül kerül palackba, ahol további 2-3 évig érik, mielőtt a polcokra kerül. 
Szalmasárga szín, a Tondonia mellett csontosabbnak, feszesebbnek hat. Valószerűtlen lendület egy ilyen hosszan érlelt fehérbortól. Gyömbér, citrusok, méz és csonthéjasok.

  • 100% viura
  • 45+ éves gyalogtőkék
  • spontán erjedés nyitott fakádakban
  • 4 év érlelés saját készítésű hordókban
  • derítés tojásfehérjével (ahogy régen)
  • töltés szűretlenül
  • további 2-3 év érlelés a pincében 

Még ajánljuk

Borászat

Viña Tondonia

Időkapszula Rioja első napjaiból. A López de Heredia család következetesen kitart az 1880-as években kialakított recept és stílus mellett: csak saját szőlővel dolgoznak, nem használnak fajélesztőt, akár évtizedekig érlelik hordóban a borokat, szűretlenül palackoznak. Egy Vina Tondonia megkóstolása 150 évet repít vissza

Listához adom