huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BODEGAS PINTIA Pintia 2017 (3 l) - Bortársaság

BODEGAS PINTIAPintia 2017 (3 l)

Polci ár
169 000 Ft
Bortársaság Klub ár
160 550 Ft

Egységár: 56 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Készleten

Pintia a Kr. e. 4. században egy 125 hektáron elterülő élénk és nyüzsgő város volt a mai Peñafiel néven ismert terület körül. Jelenleg kulturálisan és régészetileg fontos értékként kezelt emlékhely, ahol római és vizigót kultúrák nyomait kutatják. Az Álvarez család több mint 22 éve támogatja az ásatási munkálatokat, ezzel is kifejezve erős kötődését a helyszínhez.
A megszűnt város nevét viselő Toro borvidéken készülő bor először 2001-ben került a piacra. Az alapanyagul szolgáló szőlő termőhelye egy San Román de Hornija külterületén található hegyoldal, ami hírnevét magas minőségű Tinta de Toro szőlőiről és Spanyolország legrobosztusabb, legerősebb és legizmosabb borairól kapta. A Pintia esetén a cél egy kerekebb és elegánsabb stílus elérése, így a szőlők 25%-a Los Villasteresről érkezik, ami homokosabb talajjal és kifinomultabb, kozmopolitább aromájú szőlővel rendelkezik.
Kézi szüret után hideg, természetes élesztőkkel történő erjesztés következik. Az almasavbontás már a hordóban történik, a testesebb, olajosabb textúra elérése céljából. Kisebb százalékban amerikai és főként új francia tölgyfahordókban érlelődnek a borok. Ebben az évjáratban a gyümölcsösség megtartása és az édesség kiemelése céljából a legtöbb hordó Radoux és Vicard kádárüzemeiből kerültek ki. Az eredmény egy gazdag és nagy bor egy igazán napos évjáratból, érett gyümölcsök, fűszerek, vanília, kakaó és tölgy aromáival.Listához adom