A termék már nem kapható
Tinta de Toro, így hívják a Spanyolországot meghatározó tempranillo fajta helyi klónját. Toróban a talaj homokos, kavicsos, a szőlőtőkék pedig gyakran 100 év fölött járnak és bakművelésűek, ami a Dehesa Gagót illeti, az alapanyag biztosan ilyen parcellákról érkezik. Telmo Rodriguez olyan helyi termelőket fogott össze, akik az öreg telepítésekben és az alacsony terméshozamban hisznek, organikus módszerek mentén művelik területeiket és sok generációs helyismerettel bírnak. Ennél a bornál nem a borvidékre jellemző végtelen hosszú érlelési potenciálra hajtanak, mindig fiatalon, 4-6 hónap tartályos érlelés után kerül palackba. Koncentrált, fűszeres és lendületes korty, cseresznye és finom füstösség. A lédús korty után meleg és száraz utóíz.
Telmo Rodriguez az elfeledett spanyol régiók újrafelfedezésének egyik legerősebb mozgatórugója, a teljes félszigetet bejárta már, idős tőkés területeket állított helyre és írt fel címkékre rég nem látott antik borvidékeket. Göcsörtös gyalogtőkék, helyi fajták, utánozhatatlan karakterek.
Fotó: Jason Orton