huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

TELMO RODRÍGUEZ Dehesa Gago 2022 - Bortársaság

TELMO RODRÍGUEZDehesa Gago 2022

Polci ár
5 500 Ft
Bortársaság Klub ár
5 225 Ft

Egységár: 7 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információTinta de Toro, vagyis a tempranillo helyi változata, rövid érleléssel, kizárólag idős, gyalogtőkés területekről. Tájbor, a szó legnemesebb értelmében.

Telmo Rodriguez szinte Spanyolország összes ősi borvidékén megfordult, hol termőhelyi forradalmat robbantott, hol régi fajtákat és hanyatló ültetvényeket mentett meg. Toroi birtokának legismertebb bora a Dehesa Gago, ami az első évjárattól kizárólag a tempranillo helyi klónjából, a tinta de toroból készül. A kopár és forró vidék a világ legidősebb hagyományos gyalogtőkés parcelláit rejti, igazi helyi gazdákkal, akik az organikus módszerekben és az alacsony hozamban hisznek. Őket fogta össze Telmo Rodriguez, amikor ezen a boron dolgozott. A Dehesa Gago mindig fiatalon, 4-6 hónap tartályos érlelés után kerül palackba, és közvetlenül mutatja a hely, a fajta és az ottani emberek együttesét. Koncentrált, fűszeres és a puha savérzet mellett is lendületes. A feketecseresznyés aromatika mellett animális, avaros, földes jegyek jelennek meg.

2022 a száraz forróság éve volt Toroban. A szüret szeptember 21-én kezdődött, a pincéhez apró és koncentrált bogyók érkeztek, ez a boron is érezhető, ami a megszokottnál eggyel mélyebb színű, sűrűbb folyású és gazdagabb. A Telmo Rodríguez-választék egyik klasszikusa és talán legjobban sikerült címkéje.Még ajánljuk

Borászat

Telmo Rodríguez

Telmo Rodriguez az elfeledett spanyol régiók újrafelfedezésének egyik legerősebb mozgatórugója, a teljes félszigetet bejárta már, idős tőkés területeket állított helyre és írt fel címkékre rég nem látott antik borvidékeket. Göcsörtös gyalogtőkék, helyi fajták, utánozhatatlan karakterek.

Fotó: Jason Orton

Listához adom