A termék már nem kapható
A formabontó új-zélandi sauvignon blanc-t már az évjárata leleplezi. A 2019-es szüret március 15-én kezdődött és április 2-án ért véget, ami a legkorábbi befejezett sauvignon blanc szüret a Cloudy Bay alapítása óta eltelt 34 év alatt. A szokatlan stílusú bor készítése minden elemében ellentétes a klasszikus vonallal. Kíméletes préseléssel, 24 órás ülepítéssel, lassú, öt hónapig tartó spontán erjesztéssel, 11 hónapos, kisebb részt új, zömében használt francia tölgyfahordós érleléssel és seprőn tartással készült. Így válik egy új-zélandi sauvignon blanc nemessé – a harsányság helyét átveszi a finomság. A gyümölcsből parfüm, a hordóból szantálfa születik, ami máshol élénk savérzet, az most üdeség, tisztaság. Hosszú, finom, tényleg nemes. Nagy élmény.
Marlborough első borászatainak egyike az 1985-ben alapított Cloudy Bay, amely Új-Zélandot feltette a borvilág térképére. Két emblematikus borvidék, Marlborough és Central Otago ültetvényeiről, a legjobb dűlőkről és ritka parcellákról többek közt sauvignon blanc-t, chardonnay-t, pinot noirt szüretelnek.