Egységár: 22 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
Mély szín, hűvös karakter, sokrétű illat: kékvirág, fekete tea, szilva, édesfűszer. A korty finoman siklik, tannint csak a legvégén érezni, az is finoman sprőd és passzol a képbe.
Az 1983-as telepítésű terület gyümölcse kézi szüret után hidegen ázik egy éjszakán át, majd nyílt kádakban indul a spontán erjedés, a bogyózott szőlőszemek mellett 30% egészfürttel. 2-3 hét után jön a préselés, majd a friss bor francia hordókba kerül (30% új), ahol 18 hónapig érik. Derítetlen, enyhén szűrt palackozás
A Cloudy Bay szőlészeti vezetője és főborásza – Ivan Sutherland és James Healy – 2002-ben döntötték el, hogy kilépnek a nagyvállalati mókuskerékből, és megalapították a Dog Point birtokot, ami mára Új-Zéland egyik legrégebbi és legsikeresebb családi borászatává vált. Organikus művelés, kézi szüret, spontán erjesztés.