MATUA Lands & Legends Sauvignon Blanc 2019

MATUA
Lands & Legends Sauvignon Blanc 2019

A termék már nem kapható.

Közel 100 éve, hogy Bill és Ross Spence nagyszülei elkezdtek itt borászkodni, igaz, ők még erősített bort készítettek. Az unokák szakítottak a hagyománnyal, s Ross egy kaliforniai sauvignon blanc kóstolása után érzete meg, hogy Új-Zéland hűvös klímáján – ahol jónéhány más szőlőfajta szenvedett korábban – jól működne ez a fajta. Kisebb-nagyobb nehézségeket kellett átvészelniük induláskor, mire a 70-es évek elején megszületett belőle az első évjárat. Ez a 300 liternyi mennyiség egyben Új-Zéland első sauvignon blanc-ja is volt. Ekkor talán még senki nem gondolta, hogy a szőlőfajta pár évtizeden belül új hazára lel Marlborough-ban. A pincétől érkezett legújabb évjárat sem cáfol rá az új-zélandi sauvignon blanc egyedi aromavilágára, és hírnevére.

A Lands & Legends széria mindig a legjobb ültetvények szelektált gyümölcseiből készül, saját válogatott élesztőtörzzsel beoltva.

Klasszikus Marlborough Sauvignon Blanc, ízlésesen tiszta, illatában citrus jegyekkel teli, grapefruit, menta. Kóstolva friss és élénk, zöld aromák, csalán, sárgadinnye, trópusi gyümölcsök ízei felemelően, tartósan finomodnak. Finoman frissítő.

(2020. március)

A legjobb tételek