huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

MOUNT NELSON Sauvignon Blanc 2021 - Bortársaság

MOUNT NELSONSauvignon Blanc 2021

A termék már nem kapható


A Mount Nelson Lodovico Antinori sauvignon blanc iránti szenvedélyének beteljesülése. Évekig tartó kísérletezés után végül az új-zélandi Marlborough területén találta meg a legjobb helyet a fajta termesztéséhez. Az eredmény egy figyelemre méltó sauvignon blanc, egyesíti az Újvilág természetes elemeit és ízvilágát az Óvilágra emlékeztető struktúrával és ásványossággal. A kora tavaszi szüretet precíz reduktív iskolázás követi, majd finomseprős érlelés. 

Illata intenzív, olyan trópusi gyümölcsök jegyeivel, mint a maracuja, a mangó és a fehér húsú barack, valamint egres, frissen vágott fű és zsálya aromáival. A korty friss és élénk, citrusos jegyekkel, ropogós savval és ásványossággal.

Első évjárat: 2004
Borász: Helena Lindberg
Talaj: Jó vízelvezetésű, alluviális eredetű agyagtalaj, amely köves, durva szerkezetű, mély folyóvízi üledéken fekszik.
Évjárat: Egy olyan évjárat, amely Marlborough-ban a könnyű termés és a nagyon tiszta gyümölcsök miatt marad emlékezetes. A virágzás idején uralkodó, korántsem ideális körülmények gyenge szőlőtermést eredményeztek, ami viszont laza fürtöket és könnyű termést hozott. Az egész nyár folyamán uralkodó száraz és meleg időjárás, valamint a könnyű termés azt jelentették, hogy jóformán nem kellett a betegségektől tartani, ami kivételesen hibátlan gyümölcsöket eredményezett.
Szüret: 2021. március 21-én és 26-án szüretelték.
Borkészítés: Az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban zajlott 10-14 napig. A gyümölcsös illat és az élénk savak megőrzése érdekében a bor nem esett át malolaktikus fermentáción. A bort 3 hónapig érlelték palackban a forgalomba hozatal előtt.
Kóstolási élmény: Kiegyensúlyozott és kifejező, hívogató illat, intenzív trópusi gyümölcsök, mint a maracuja, a fehér őszibarack és a mangó, valamint az egres, a frissen vágott fű és a zsálya jegyei. Ízében a lecsengés friss, ropogós és citrusos, egy csipetnyi ásványossággal.


Még ajánljuk

Listához adom