huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

15 000 Ft-tól ingyen szállítjuk ki!

0 Ft15 000 Ft
A kosár üres
Összesen
0 db
0 Ft

Borsuli

Témák és jegyek

Borsuli témák

Több, mint 25 állandó téma és több mint 20 000 vendég - lassan már követni sem tudjuk. Budapesten és vidéken is folyamatosan kóstolunk, gasztronómiai partnereinknek egész napos szakmai kurzusokat tartunk és folyamatosan törjük a fejünket új, izgalmas témákon. Ennyit itt, a többit a Borsuliban!

Bármely témakör
  • Bármely témakör
  • Alaptémák
  • Országok
  • Borrégiók
  • Szőlőfajták
  • Felsőpolc
  • Más érdekes témák
Bármely helyszín
  • Bármely helyszín
  • Budapest
  • Debrecen
  • Pécs
  • Szeged
  • Székesfehérvár
december
2021
HKSzeCsPSzoV
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Dél-Amerika
Dél-Amerika

Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Fehérbor Haladó
Fehérbor Haladó

Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Pfalztól egészen a chardonnay szülőhazájáig, Chablis-ig.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Franciaország – Champagne-tól a Rhone-völgyig
Franciaország – Champagne-tól a Rhone-völgyig

Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Helló, Champagne!
Helló, Champagne!

Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.

18 000 Ft
Normál ár
18 000 Ft
Klub ár
17 000 Ft
Helló, Prosecco!
Helló, Prosecco!

Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Helló, Toszkána!
Helló, Toszkána!

Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.

11 000 Ft
Normál ár
11 000 Ft
Klub ár
10 500 Ft
Németország – Moseltől Badenig
Németország – Moseltől Badenig

Beszélgetünk a régiókról, a borok stílusáról, a szőlőfajtákról, a minőségi osztályozásról, hogy magabiztosan tudjunk eligazodni a német borok között.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Rozé ABC
Rozé ABC

Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.

9 000 Ft
Normál ár
9 000 Ft
Klub ár
8 500 Ft
Vörösbor ABC
Vörösbor ABC

Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

8 500 Ft
Normál ár
8 500 Ft
Klub ár
8 000 Ft
Dél-Olaszország
Dél-Olaszország

Milyenek az Etna környéki fehérek és vörösek? Mik a honos szőlőfajták Nápoly környékén? Ezen az estén szeretnénk átfogóan megmutatni, mire érdemes odafigyelni a dél-olasz területekről: Szicília, Puglia, Calabria, Basilicata és Campania.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Felsőpolc - Champagne Vintage 2012
Felsőpolc - Champagne Vintage 2012

Ezen az estén hét különleges champagne-t, köztük egy rozét és egy magnumpalackos tételt is kóstolunk a 2012-es szüret terméséből, hogy közelebb hozzuk a limitált, vintage champagne-ok világát.

27 500 Ft
Normál ár
27 500 Ft
Klub ár
25 500 Ft
Helló, Bordeaux!
Helló, Bordeaux!

Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.

10 500 Ft
Normál ár
10 500 Ft
Klub ár
10 000 Ft
Helló, pinot noir!
Helló, pinot noir!

Ezen az estén kiderül, hogy hódította meg a világot a pinot noir: több, egymástól nagyban különböző területről kóstolunk pinot noirokat, miközben szó estik a fajtáról, klasszikus és feltörekvő termőterületekről, és arról, hogy minek köszönheti töretlen sikerét a borkritikusok körében.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Helló, sauvignon blanc!
Helló, sauvignon blanc!

Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Badacsonytól egészen Dél-Afrikáig és Új-Zélandig jutunk.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Így iszunk mi
Így iszunk mi

Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.

8 500 Ft
Normál ár
8 500 Ft
Klub ár
8 000 Ft
Olaszország – Proseccotól Szicíliáig
Olaszország – Proseccotól Szicíliáig

Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén. A hét kóstolt boron kívül az összes régiót, jellemző borait, szőlőfajtáit megbeszéljük, hogy magabiztosan tudjuk értelmezni az olasz címkéket, borokat.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Spanyolország – Ruedától Riojáig
Spanyolország – Ruedától Riojáig

Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Vörösbor haladó
Vörösbor haladó

Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Fehérbor ABC
Fehérbor ABC

Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas? Mit jelent a spontán erjedés, és hogyan készül a fehérbor? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

9 000 Ft
Normál ár
9 000 Ft
Klub ár
8 500 Ft
Fine wines – magyar vörösek
Fine wines – magyar vörösek

Mondhatjuk, hogy erre az estére a magyar vörösborok krémjét válogattuk össze, olyan nagyborokat, amiket évek óta hatalmas élmény újra és újra kibontani. Ez az alkalom azért is különleges, mert a Pannonhalmi Infusio, a St. Andrea Merengő és a Heimann Barbár új évjárata itt kóstolható először.

14 000 Ft
Normál ár
14 000 Ft
Klub ár
13 000 Ft
Helló, Burgundia!
Helló, Burgundia!

Ezen a kóstolón részletesen megismerjük Burgundiát, a régió szerteágazó területi osztályozását, és a borvidék fő fajtáit, a pinot noirt és a chardonnay-t.

15 000 Ft
Normál ár
15 000 Ft
Klub ár
14 000 Ft
Helló, primitivo!
Helló, primitivo!

Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló primitivo! kóstolón.

10 500 Ft
Normál ár
10 500 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Helló, syrah!
Helló, syrah!

Ezen az estén kiderül, milyen iskolázásai vannak a fajtának, és mindez hogyan mutatkozik meg a belőle készülő borokban. De arról is beszélgetünk, miről lehet felismerni és melyik területekről érdemes kóstolni, miközben bejárjuk a fajta legmeghatározóbb régióit, Villánytól egészen Chiléig.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Magyar vagy külföldi? Vakkóstoló
Magyar vagy külföldi? Vakkóstoló

Miről ismerhetjük fel, hogy magyar vagy új-zélandi sauvignon blanc van a poharunkban, és minek köszönhető a látványos különbség? Milyen egy bodeauxi-i házasítás, ha Szekszárdon vagy Villányban készül?

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft
Pezsgő ABC
Pezsgő ABC

Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.

9 500 Ft
Normál ár
9 500 Ft
Klub ár
9 000 Ft
Újvilág – Chilétől Új-Zélandig
Újvilág – Chilétől Új-Zélandig

Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.

10 000 Ft
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft

Hírlevél feliratkozás

Különleges borok, izgalmas válogatások kéthetente.

Hírlevél feliratkozásE-mail cím

Listához adom