Borsuli témák
Több, mint 25 állandó téma és több mint 20 000 vendég - lassan már követni sem tudjuk. Budapesten és vidéken is folyamatosan kóstolunk, gasztronómiai partnereinknek egész napos szakmai kurzusokat tartunk és folyamatosan törjük a fejünket új, izgalmas témákon. Ennyit itt, a többit a Borsuliban!
- Bármely témakör
- Alaptémák
- Országok
- Borrégiók
- Szőlőfajták
- Borász a házban
- Más érdekes témák
- Bármely helyszín
- Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- Debrecen
- Kecskemét
- Pécs
- Székesfehérvár
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/CEzen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Ákos és párja, Katus lesznek a vendégeink, és mesélnek az új irányról, az ökológiai gazdálkodás kihívásairól, és arról is, miért a villányi franc-ban látják a jövőt a borvidék más borászaihoz hasonlóan.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.We are broadening the spectrum on Hungarian wines by adding a sparkling and a delicious rosé wine, besides the carefully picked Hungarian whites and reds, from different regions.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mondhatjuk, hogy erre az estére a magyar vörösborok krémjét válogattuk össze, olyan nagyborokat, amiket évek óta hatalmas élmény újra és újra kibontani.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Beszélgetünk a régiókról, a borok stílusáról, a szőlőfajtákról, a minőségi osztályozásról, hogy magabiztosan tudjunk eligazodni a német borok között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Badacsonytól egészen Dél-Afrikáig és Új-Zélandig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból több kivételes fehérbort is kóstolunk, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V, Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén kiderül, milyen iskolázásai vannak a fajtának, és mindez hogyan mutatkozik meg a belőle készülő borokban. De arról is beszélgetünk, miről lehet felismerni és melyik területekről érdemes kóstolni, miközben bejárjuk a fajta legmeghatározóbb régióit, Villánytól egészen Chiléig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a rendhagyó kóstolón maga a borász mesél majd a legfrissebb irányról és a borászatnál folyó izgalmas munkáról, miközben kóstolunk friss pezsgőket, részletekig csiszolt fehéreket és tartalmas etyeki és soproni vörösöket is, köztük egy pinot noir magnumot 2016-ból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló primitivo! kóstolón.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a kóstolón részletesen megismerjük Burgundiát, a régió szerteágazó területi osztályozását, és a borvidék fő fajtáit, a pinot noirt és a chardonnay-t.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.