Borsuli témák
Több, mint 25 állandó téma és több mint 20 000 vendég - lassan már követni sem tudjuk. Budapesten és vidéken is folyamatosan kóstolunk, gasztronómiai partnereinknek egész napos szakmai kurzusokat tartunk és folyamatosan törjük a fejünket új, izgalmas témákon. Ennyit itt, a többit a Borsuliban!
- Bármely témakör
- Alaptémák
- Tastings in English
- Országok
- Borrégiók
- Szőlőfajták
- Borász a házban
- Más érdekes témák
- Bármely helyszín
- Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- Debrecen
- Győr
- Kecskemét
- Pécs
- Szeged
- Székesfehérvár
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
Ezen az estén kiderül, milyen iskolázásai vannak a fajtának, és mindez hogyan mutatkozik meg a belőle készülő borokban. De arról is beszélgetünk, miről lehet felismerni és melyik területekről érdemes kóstolni, miközben bejárjuk a fajta legmeghatározóbb régióit, Villánytól egészen Chiléig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Spanyolországtól egészen Argentínáig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen a kóstolón arra törekszünk, hogy képviselve legyen minél több arca ennek a kategóriának is: magnumtól a vintage champagne-ig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.We are broadening the spectrum on Hungarian wines with carefully picked whites ,reds from different regions.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló, primitivo! kóstolón.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Etyektől egészen Új-Zélandon keresztül Chile-ig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Istvánnal közösen kóstoljuk a Balassa pince hét borát, miközben mélyére ásunk Tokajnak is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a különleges estén Clément Malochet-val, a borászat kereskedelmi vezetőjével beszélgetünk és kóstolunk együtt.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Istvánnal közösen kóstoljuk a Balassa pince hét borát, miközben mélyére ásunk Tokajnak is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.Ezen a kóstolón részletesen megismerjük Burgundiát, a régió szerteágazó területi osztályozását, és a borvidék fő fajtáit, a pinot noirt és a chardonnay-t.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozét a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.We are broadening the spectrum on Hungarian wines with carefully picked whites ,reds from different regions.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a kóstolón arra törekszünk, hogy képviselve legyen minél több arca ennek a kategóriának is: magnumtól a vintage champagne-ig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Istvánnal közösen kóstoljuk a Balassa pince hét borát, miközben mélyére ásunk Tokajnak is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Hogy készül az aszú és a sauternes? Milyenek az erősített borok? Erre az estére hét édes bort válogattunk össze, a késői szüretelésűtől a portóiig, hogy megmutassuk, mennyi izgalmas részlet, különböző karakter rejlik a desszertborokban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozét a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a kóstolón arra törekszünk, hogy képviselve legyen minél több arca ennek a kategóriának is: magnumtól a vintage champagne-ig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az egyedülálló kóstolón ifj. Bacsó András, aki jelenleg a szakmai vezetésért felel lesz a vendégünk. A borokon keresztül összefűzzük a birtok múltját, jelenét és jövőjét.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a kóstolón részletesen megismerjük Burgundiát, a régió szerteágazó területi osztályozását, és a borvidék fő fajtáit, a pinot noirt és a chardonnay-t.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V.. Vécsey utca 5.Ezen az estén Ákos és párja, Katus lesznek a vendégeink, és mesélnek az új irányról, az ökológiai gazdálkodás kihívásairól, és arról is, miért a villányi franc-ban látják a jövőt a borvidék más borászaihoz hasonlóan.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/CMik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló, primitivo! kóstolón.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Vendégünk: Benesch Antal, főborász/birtokigazgató
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Ákos és párja, Katus lesznek a vendégeink, és mesélnek az új irányról, az ökológiai gazdálkodás kihívásairól, és arról is, miért a villányi franc-ban látják a jövőt a borvidék más borászaihoz hasonlóan.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/C.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Kivételes borokat kóstolunk ifj. Szepsy Istvánnal, akivel 4 éve találkoztunk utoljára a Borsuliban, és már akkor meggyőzött minket szakértelmével, hitelességével.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból több kivételes fehérbort is kóstolunk, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén vakon, párokban kóstolunk meg 8 pezsgőt, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, miközben hasonlóságokat és különbségeket keresünk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Ákos és párja, Katus lesznek a vendégeink, és mesélnek az új irányról, az ökológiai gazdálkodás kihívásairól, és arról is, miért a villányi franc-ban látják a jövőt a borvidék más borászaihoz hasonlóan.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Erre az estére growerek közülük válogattunk, a bestsellerektől egészen a legkisebb mennyiségben készülő tételekig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Etyektől egészen Új-Zélandon keresztül Chile-ig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Beszélgetünk a régiókról, a borok stílusáról, a szőlőfajtákról, a minőségi osztályozásról, hogy magabiztosan tudjunk eligazodni a német borok között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén vakon, párokban kóstolunk meg 8 pezsgőt, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, miközben hasonlóságokat és különbségeket keresünk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Ezen az estén mélyre ásunk a borvidék kalandos történelmében, megismerjük a különböző körzeteket és szőlőfajtákat, miközben hét karakteres bort is megkóstolunk neves riojai termelőktől.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mondhatjuk, hogy erre az estére a magyar vörösborok krémjét válogattuk össze, olyan nagyborokat, amiket évek óta hatalmas élmény újra és újra kibontani.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Az elmúlt években világszerte a legdinamikusabban fejlődő pezsgő kategóriát fedezzük fel hét különböző régióból, szőlőfajtákból és stílusban. Izgalmas utazás lesz a rosé proseccótól Champagne-ig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.