Borsuli témák
Több, mint 25 állandó téma és több mint 20 000 vendég - lassan már követni sem tudjuk. Budapesten és vidéken is folyamatosan kóstolunk, gasztronómiai partnereinknek egész napos szakmai kurzusokat tartunk és folyamatosan törjük a fejünket új, izgalmas témákon. Ennyit itt, a többit a Borsuliban!
- Bármely témakör
- Alaptémák
- Országok
- Borrégiók
- Szőlőfajták
- Borász a házban
- Más érdekes témák
- Bármely helyszín
- Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- Debrecen
- Győr
- Kecskemét
- Pécs
- Szeged
- Székesfehérvár
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Beszélgetünk a régiókról, a borok stílusáról, a szőlőfajtákról, a minőségi osztályozásról, hogy magabiztosan tudjunk eligazodni a német borok között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen a kóstolón részletesen megismerjük Burgundiát, a régió szerteágazó területi osztályozását, és a borvidék fő fajtáit, a pinot noirt és a chardonnay-t.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Frigyes nemcsak elmondja, hanem meg is mutatja, hogyan változott a borászat stílus az évek során, ahogy arról is mesél, hogy választ fajtákat, területeket, házasításokat és milyen tervei vannak a következő időszakra, miközben több újdonságot is megkóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló primitivo! kóstolón.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló primitivo! kóstolón.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/CHa Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/CDél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén vakon, párokban kóstolunk meg 8 pezsgőt, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, miközben hasonlóságokat és különbségeket keresünk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén kiderül, hogy hódította meg a világot a pinot noir: több, egymástól nagyban különböző területről kóstolunk pinot noirokat, miközben szó esik a fajtáról, klasszikus és feltörekvő termőterületekről, és arról, hogy minek köszönheti töretlen sikerét a borkritikusok körében.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mondhatjuk, hogy erre az estére a magyar vörösborok krémjét válogattuk össze, olyan nagyborokat, amiket évek óta hatalmas élmény újra és újra kibontani.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V, Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén kiderül, milyen iskolázásai vannak a fajtának, és mindez hogyan mutatkozik meg a belőle készülő borokban. De arról is beszélgetünk, miről lehet felismerni és melyik területekről érdemes kóstolni, miközben bejárjuk a fajta legmeghatározóbb régióit, Villánytól egészen Chiléig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Pfalztól egészen Argentínáig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.We are broadening the spectrum on Hungarian wines by adding a sparkling and a delicious rosé wine, besides the carefully picked Hungarian whites and reds, from different regions.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Badacsonytól egészen Dél-Afrikáig és Új-Zélandig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból több kivételes fehérbort is kóstolunk, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/CMik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a kóstolón részletesen megismerjük Burgundiát, a régió szerteágazó területi osztályozását, és a borvidék fő fajtáit, a pinot noirt és a chardonnay-t.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.