Borsuli témák
Budapesten és vidéken is folyamatosan kóstolunk, gasztronómiai partnereinknek egész napos szakmai kurzusokat tartunk és folyamatosan törjük a fejünket új, izgalmas témákon. Ennyit itt, a többit a Borsuliban!
- Bármely témakör
- Alaptémák
- Tastings in English
- Országok
- Borrégiók
- Szőlőfajták
- Borász a házban
- Felsőpolc
- Fine wines
- Más érdekes témák
- Összes téma
- Borász a házban – Liptai Zsolt, Pannonhalmi Főapátság
- Borász a házban – Figula Mihály
- Borász a házban vidéken – Etyeki Kúria
- Borász a házban vidéken – Szijjártó Előd
- Borász a házban vidéken – Tokaj Nobilis, Bárdos Sarolta
- Dél-Amerika
- Fehérbor ABC
- Fehérbor Haladó
- Felsőpolc Champagne – Blanc de Blancs
- Fine wines – fehérborok
- Fine wines – Franciaország
- Fine wines – magyar vörösek
- Fine wines – nemzetközi vörösek
- Franciaország – Champagne-tól a Rhone-völgyig
- Helló, Bordeaux!
- Helló, Burgundia!
- Helló, cabernet!
- Helló, Champagne!
- Helló, chardonnay!
- Helló, growerek!
- Helló, primitivo!
- Helló, Prosecco!
- Helló, Rioja!
- Helló, sauvignon blanc!
- Helló, syrah!
- Helló, Toszkána!
- Hungarian wine experience
- Hungarian wines from A to Z
- Így iszunk mi
- Kadarka vagy pinot noir? Vakkóstoló
- Németország – Moseltől Badenig
- Olaszország – Proseccótól Pugliáig
- Pezsgő ABC
- Pezsgők a világ körül – 0.75 és a magnumok
- Pezsgők a világ körül – vakkóstoló
- Rozé ABC
- Spanyolország – Ruedától Riojáig
- Újvilág – Chilétől Új-Zélandig
- Vörösbor ABC
- Vörösbor haladó
- Bármely helyszín
- Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- Debrecen
- Győr
- Kecskemét
- Pécs
- Szeged
- Székesfehérvár
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló, primitivo! kóstolón.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Join us for an exclusive wine tasting experience to explore Hungary’s rich and diverse wine culture!
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan körüljárjuk a chardonnay evolúcióját: mitől lett népszerű, és miért lehetséges, hogy a sauvignon blanc vagy a rajnai rizling letaszíthatja a trónról a hosszú ideig egyeduralkodó chardonnay-t?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból több kivételes fehérbort is kóstolunk, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén először lesz vendégünk a fiatal etyeki borász, akivel személyesen beszélgethetünk tiszta elképzeléseiről.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli,V. Vécsey utca 5.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén először lesz vendégünk a fiatal etyeki borász, akivel személyesen beszélgethetünk tiszta elképzeléseiről.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/C.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr, Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a kóstolón friss burgundiai élményeinken keresztül szeretnénk megismertetni a régiót.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Spanyolországtól egészen Argentínáig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból több kivételes fehérbort is kóstolunk, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/C.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén Franciaországból kóstolunk kivételes borokat, Champagne-tól a Rhone-völgyéig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból több kivételes fehérbort is kóstolunk, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Etyektől egészen Új-Zélandon keresztül Chile-ig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Spanyolországtól egészen Argentínáig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Ezen a rendhagyó kóstolón maga a borász mesél majd a legfrissebb irányról és a borászatnál folyó izgalmas munkáról, miközben kóstolunk friss pezsgőket, részletekig csiszolt fehéreket és tartalmas etyeki és soproni vörösöket is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén mélyre ásunk a borvidék kalandos történelmében, megismerjük a különböző körzeteket és szőlőfajtákat, miközben hét karakteres bort is megkóstolunk neves riojai termelőktől.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr, Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1Ezen az estén mélyre ásunk a borvidék kalandos történelmében, megismerjük a különböző körzeteket és szőlőfajtákat, miközben hét karakteres bort is megkóstolunk neves riojai termelőktől.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/C.Ezen az estén Franciaországból kóstolunk kivételes borokat, Champagne-tól a Rhone-völgyéig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr, Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1Ezen az estén Franciaországból kóstolunk kivételes borokat, Champagne-tól a Rhone-völgyéig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/C.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén kiderül, milyen iskolázásai vannak a fajtának, és mindez hogyan mutatkozik meg a belőle készülő borokban. De arról is beszélgetünk, miről lehet felismerni és melyik területekről érdemes kóstolni, miközben bejárjuk a fajta legmeghatározóbb régióit, Villánytól egészen Chiléig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan körüljárjuk a chardonnay evolúcióját: mitől lett népszerű, és miért lehetséges, hogy a sauvignon blanc vagy a rajnai rizling letaszíthatja a trónról a hosszú ideig egyeduralkodó chardonnay-t?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén Franciaországból kóstolunk kivételes borokat, Champagne-tól a Rhone-völgyéig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló, primitivo! kóstolón.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén személyesen Sarolta mesél a természetközeli és tudatos szőlőművelésről és borkészítésről; a pezsgőkészítés adta esetleges kihívásokról és lehetőségekről.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén először lesz vendégünk a fiatal etyeki borász, akivel személyesen beszélgethetünk tiszta elképzeléseiről.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr, Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1We are broadening the spectrum on Hungarian wines with carefully picked whites ,reds from different regions.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a rendhagyó kóstolón maga a borász mesél majd a legfrissebb irányról és a borászatnál folyó izgalmas munkáról, miközben kóstolunk friss pezsgőket, részletekig csiszolt fehéreket és tartalmas etyeki és soproni vörösöket is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozét a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Etyektől egészen Új-Zélandon keresztül Chile-ig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Mondhatjuk, hogy erre az estére a magyar vörösborok krémjét válogattuk össze, olyan nagyborokat, amiket évek óta hatalmas élmény újra és újra kibontani.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén személyesen Sarolta mesél a természetközeli és tudatos szőlőművelésről és borkészítésről; a pezsgőkészítés adta esetleges kihívásokról és lehetőségekről.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/C.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozét a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén vakon, párokban kóstolunk meg 8 pezsgőt, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, miközben hasonlóságokat és különbségeket keresünk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr, Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1A Figula borászat ikonikus figurája a Balatonfüred-Csopaki borvidéknek, és mindent egy fajtára tettek fel: a termőhely adottságait szem előtt tartva elsősorban az olaszrizlingre építenek.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Felsőpolc sorozatunk keretében először járjuk körbe ezt kategóriát és kóstolunk közösen, Dr Fiáth Attila vezetésével kivételesen elegáns champagne-okat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Etyektől egészen Új-Zélandon keresztül Chile-ig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Join us for an exclusive wine tasting experience to explore Hungary’s rich and diverse wine culture!
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Join us for an exclusive wine tasting experience to explore Hungary’s rich and diverse wine culture!
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli,I. Lánchíd utca 5.Egy estére maga a főborász, Liptai Zsolt, 2024-ben Borászok borásza díj nyertese, és a Illés Tamás, a borászat kereskedelmi vezetője lesznek a vendégeink.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Erre az estére growerek közülük válogattunk, a bestsellerektől egészen a legkisebb mennyiségben készülő tételekig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Spanyolországtól egészen Argentínáig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén közösen kóstolunk sokféle pinot noirt és kadarkát és közben beszélgetünk arról, melyik miben hasonlít és mégis mitől különleges.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5,Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén mélyre ásunk a borvidék kalandos történelmében, megismerjük a különböző körzeteket és szőlőfajtákat, miközben hét karakteres bort is megkóstolunk neves riojai termelőktől.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén személyesen Sarolta mesél a természetközeli és tudatos szőlőművelésről és borkészítésről; a pezsgőkészítés adta esetleges kihívásokról és lehetőségekről.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Spanyolországtól egészen Argentínáig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Beszélgetünk a régiókról, a borok stílusáról, a szőlőfajtákról, a minőségi osztályozásról, hogy magabiztosan tudjunk eligazodni a német borok között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén vakon, párokban kóstolunk meg 8 pezsgőt, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, miközben hasonlóságokat és különbségeket keresünk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a kóstolón friss burgundiai élményeinken keresztül szeretnénk megismertetni a régiót.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Franciaországból kóstolunk kivételes borokat, Champagne-tól a Rhone-völgyéig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozét a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/C.Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/C.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr, Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/C.Ezen a rendhagyó kóstolón maga a borász mesél majd a legfrissebb irányról és a borászatnál folyó izgalmas munkáról, miközben kóstolunk friss pezsgőket, részletekig csiszolt fehéreket és tartalmas etyeki és soproni vörösöket is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr, Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1Ezen az estén kiderül, milyen iskolázásai vannak a fajtának, és mindez hogyan mutatkozik meg a belőle készülő borokban. De arról is beszélgetünk, miről lehet felismerni és melyik területekről érdemes kóstolni, miközben bejárjuk a fajta legmeghatározóbb régióit, Villánytól egészen Chiléig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.