Borsuli témák
Több, mint 25 állandó téma és több mint 20 000 vendég - lassan már követni sem tudjuk. Budapesten és vidéken is folyamatosan kóstolunk, gasztronómiai partnereinknek egész napos szakmai kurzusokat tartunk és folyamatosan törjük a fejünket új, izgalmas témákon. Ennyit itt, a többit a Borsuliban!
- Bármely témakör
- Alaptémák
- Tastings in English
- Országok
- Borrégiók
- Szőlőfajták
- Borász a házban
- Más érdekes témák
- Bármely helyszín
- Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- Debrecen
- Győr
- Kecskemét
- Pécs
- Szeged
- Székesfehérvár
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen a kóstolón részletesen megismerjük Burgundiát, a régió szerteágazó területi osztályozását, és a borvidék fő fajtáit, a pinot noirt és a chardonnay-t.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.We are broadening the spectrum on Hungarian wines with carefully picked whites ,reds from different regions.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli,V. Vécsey utca 5.Beszélgetünk a régiókról, a borok stílusáról, a szőlőfajtákról, a minőségi osztályozásról, hogy magabiztosan tudjunk eligazodni a német borok között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló primitivo! kóstolón.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Bortolomiol nemcsak a Charmat-módszer úttörője volt, de Giuliano Bortolomiol lényegében megteremtette a prosecco brut kategóriát, és nagy szerepe volt az olasz pezsgő világhódításában is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi utca 20.A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Láncíhd utca 5Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Badacsonytól egészen Dél-Afrikáig és Új-Zélandig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.We are broadening the spectrum on Hungarian wines with carefully picked whites ,reds from different regions.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli,V. Vécsey utca 5.Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Pfalztól egészen Argentínáig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén vakon, párokban kóstolunk meg 8 pezsgőt, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, miközben hasonlóságokat és különbségeket keresünk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/CMi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Badacsonytól egészen Dél-Afrikáig és Új-Zélandig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén mélyre ásunk a borvidék kalandos történelmében, megismerjük a különböző körzeteket és szőlőfajtákat, miközben hét karakteres bort is megkóstolunk neves riojai termelőktől.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I.Lánchíd utca 5.Ezen az estén mélyre ásunk a borvidék kalandos történelmében, megismerjük a különböző körzeteket és szőlőfajtákat, miközben hét karakteres bort is megkóstolunk neves riojai termelőktől.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I.Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén mélyre ásunk a borvidék kalandos történelmében, megismerjük a különböző körzeteket és szőlőfajtákat, miközben hét karakteres bort is megkóstolunk neves riojai termelőktől.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli,I V. Vécsey utca 5.Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Badacsonytól egészen Dél-Afrikáig és Új-Zélandig jutunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Pécs, Széchenyi tér 1.Ezen az estén vakon, párokban kóstolunk meg 8 pezsgőt, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, miközben hasonlóságokat és különbségeket keresünk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mondhatjuk, hogy erre az estére a magyar vörösborok krémjét válogattuk össze, olyan nagyborokat, amiket évek óta hatalmas élmény újra és újra kibontani.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Erre az egyedülálló kóstolóra Pierre Bettinger, a birtok kereskedelmi vezetője érkezik hozzánk Épernay-ből, hogy kulisszatitkokat osszon meg velünk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból több kivételes fehérbort is kóstolunk, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Ezen az estén kiderül, milyen iskolázásai vannak a fajtának, és mindez hogyan mutatkozik meg a belőle készülő borokban. De arról is beszélgetünk, miről lehet felismerni és melyik területekről érdemes kóstolni, miközben bejárjuk a fajta legmeghatározóbb régióit, Villánytól egészen Chiléig.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.A Borsuliban most először lesz vendégünk a badacsonytördemici borász, akitől sok apró részletet megtudunk majd az elmúlt évtized átalakulásairól és a következő időszak fejlesztéseiről is, miközben jellegzetesen badacsonyi karakterű borokat kóstolunk, világ- és helyi fajtákból egyaránt.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Kecskemét, Rákóczi út 20.Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, i. Lánchíd utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.Miről ismerhetjük fel, hogy magyar vagy új-zélandi sauvignon blanc van a poharunkban, és minek köszönhető a látványos különbség? Milyen egy bodeauxi-i házasítás, ha Szekszárdon vagy Villányban készül?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Debrecen, Simonffy u. 2/CHa Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.Bortolomiol nemcsak a Charmat-módszer úttörője volt, de Giuliano Bortolomiol lényegében megteremtette a prosecco brut kategóriát, és nagy szerepe volt az olasz pezsgő világhódításában is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló primitivo! kóstolón.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli,V. Vécsey utca 5.Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Beszélgetünk a régiókról, a borok stílusáról, a szőlőfajtákról, a minőségi osztályozásról, hogy magabiztosan tudjunk eligazodni a német borok között.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Borsuli, V. Vécsey utca 5.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Szeged, Oroszlán utca 4.Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Kóstoló időpontja és helyszíne
Győr Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.Miről ismerhetjük fel, hogy magyar vagy új-zélandi sauvignon blanc van a poharunkban, és minek köszönhető a látványos különbség? Milyen egy bodeauxi-i házasítás, ha Szekszárdon vagy Villányban készül?
Kóstoló időpontja és helyszíne
Székesfehérvár, Fő utca 13.