A suliról

 

Ez történt, ez történik

 

2010 A Parlament mellett, a Mezőgazdasági Könyvesbolt helyén új borbolt nyílik. Már a nyitás után eldöntjük: tematikus kóstolókat szervezünk a borboltba, zárás után. Amolyan Borsuli béta.

 

2011-2014 Gyakran találkozunk itt borászokkal, és a világ borvidékeiről is egyre többet tanulunk, Burgundiától Toszkánáig. Sokszor több alkalommal kell meghirdetnünk egy-egy kóstolót, olyan sokan jelentkeznek. Jó lenne egy Borsuli!

 

2015. március Átépítjük a Spora Architects-szel közösen a Kossuth téri borbolt felső szintjét: megszületik az évek óta vágyott hely, a Borsuli, ahol találkozunk, és megosztjuk a fontos tapasztalatainkat borokról, borvidékekről, borászokról. A koncepció kristálytiszta: folyamatosan kóstolunk, több témát alaposan átbeszélünk, és a mindennapokban is használható tudást adunk. A kóstolókat kollégáink tartják, mindannyian olyan témában, amihez legjobban értenek. A kóstolók 7-kor kezdődnek, kb. 2,5 órásak, maximum húsz-huszonkét fővel és 6-7 borral. Minden este közvetlen, gyakorlatias és informatív. Papírt nem adunk, és vizsga sincs. Négy témával indulunk: Így iszunk mi, Pezsgő ABC, Fehérbor ABC és Vörösbor ABC. Hamarosan még több témával bővül a Borsuli.

 

2015. július Az első hivatalos Borász a házban kóstolónk a Kreinbacher Birtokkal indul. Mellette több izgalmas téma érkezik: borvidékek, évjáratkóstolók, akutalitások.  

 

2015. november Több mint 1000 vendég kóstolt és tanult a Borsuliban, 12 állandó témában tartunk folyamatosan teltházas kóstolókat.

 

2016. február A házigazdáink már rutinosak, néhányan angol nyelven is tartanak kóstolókat. Már 2000-en töltöttek nálunk egy estét, sok a visszatérő vendégünk, akik az alapoktól szisztematikusan haladnak az összetettebb témák, a komplexebb borok felé.

 

2016. április A naptárban egy hónapra előre minden este foglalt, a 12 állandó téma mellett egyre több a privát esemény. Ültetett kóstolót 10-24 főnek, kötetlenebb sétáló kóstolót 35 főnek tudunk tartani itt, akár angol nyelven is. Örülünk, mert a visszajelzések alapján a kóstolók szórakoztatóak, tele hasznos és praktikus tanácsokkal.

 

2017 Már szinte nem telik el nap Borsuli nélkül. Elindulnak vidéki kóstolóink, házigazdáinkból utazó előadók lesznek, csomagban is kaphatók jegyek a Borsuliba. A Borász a házban lokálisból globális lesz: Dieter Hübler (Laurenz V.) a zöldveltelinit, Clemens Busch a rajnai rizlinget méltatja a Kossuth téri borbolt emeletén.

 

Napjainkban 18 állandó téma és több mint 8000 vendég - lassan már követni sem tudjuk. Budapesten és vidéken is folyamatosan kóstolunk, gasztronómiai partnereinknek egész napos szakmai kurzusokat tartunk és folyamatosan törjük a fejünket új, izgalmas témákon. Ennyit itt, a többit a Borsuliban!

 

Kérdés esetén:
Furják Andrea

furjak.andrea@bortarsasag.hu 

+36 20 343 7447