huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

15 000 Ft-tól ingyen szállítjuk ki!

0 Ft15 000 Ft
A kosár üres
Összesen
0 db
0 Ft

Borsuli

A suliról

Ez történt, ez történik

2010

A Parlament mellett, a Mezőgazdasági Könyvesbolt helyén új borbolt nyílik. Már a nyitás után eldöntjük: tematikus kóstolókat szervezünk a borboltba, zárás után. Amolyan Borsuli béta.

Házigazdák

Belyó Petra
Belyó Petra
Belyó Petra

Tizenegy éve naponta beszél borászainkkal - borászati kapcsolattartó volt, majd a Beszerzési csapat vezetője lett. Előtte az olajiparban dolgozott, de amikor egyszer szülinapjára - amit Kuala Lumpurban ünnepelt a Petronas tornyok lábánál - egy bortanfolyamot kapott ajándékba, rájött, hogy borral akar foglalkozni. Eredetileg két diplomás közgazdász. Sokat élt külföldön: Prágában, Zágrábban, Lundban, de járt Tibetben és megmászta a kínai szent hegyeket is.

Csorba Gábor
Csorba Gábor
Csorba Gábor

Diákként kezdett dolgozni a Bortársaságnál. Évekig a Lánchíd boltot vezette, most a bolti értékesítés és képzés vezetője, borkóstolókat tart és tévéműsorokban is sokszor ajánl borokat. Sokat és jól kóstol, precízen elemez, úgyhogy nem volt kérdés, hogy az Így iszunk mi lesz az ő témája. A borok mellett a versenybiciklizés, a tenisz és a futás a szenvedélye.

Félix Miklós
Félix Miklós
Félix Miklós

2010 óta van velünk, a Bortársaság – Allee boltvezetője. Előtte Ausztráliában dolgozott az egyik legnagyobb borászatnál. Itt csinálta meg a WSET felsőfokát is, aztán a honvágy hazahozta. Szakácsként végzett, rajong a gasztronómiáért, folyamatosan képzi magát és még otthon is ő a főnök a konyhában. 2010 decemberében a Lánchíd hotelban kóstolta a legemlékezetesebb borát. Nem titok, egy szitakötős bordeauxi (La Demoiselle De Sociando-Mallet) volt.

Furják Andrea
Furják Andrea
Furják Andrea

A Borsuli vezetőjeként dolgozik nálunk. Az egyetem után első útja Belgiumba vezetett, ahol egy hotel borospincéjében volt az első meghatározó élménye. A bor neve: Chateau Beychevelle. Talán ezért is költözött később Franciaországba. A Yachts of Seabourn-nál volt Head Sommelier, majd két évig Dubaiban és a Maldív-szigeteken volt WSET tréner. Ekkor a világ 4 legjobb WSET oktatója közé választották Londonban. Jógázik, imádja a filmeket és Budapestet.

Kelemen András
Kelemen András
Kelemen András

Jó évjáratban került a Bortársasághoz; a Rózsakertben ő volt a "boros", már 2009 óta. Ma a HR területén dolgozik. Földrajz és töri tanár, a borokon kívül a társadalomföldrajzért és a politológiáért rajong. Az első vörösbor, amit kóstolt és ami sajnos azóta is felejthetetlen számára, egy bócsai kékfrankos volt, még a középiskolai évekből. Azóta sokat szofisztikálódott az ízlése: kóstolt már 2006-os Chateau Margaux-t is. Na ez nagyon beégett neki!

Wágner Ádám
Wágner Ádám
Wágner Ádám

Öt éven át dolgozott a Lánchíd utcai borboltban, majd az Andrássy úton nyílt üzlet vezetője lett. Egy Loire-völgyi szüretet követően gasztronómiai képviselő a Balaton északi partján. Jól kóstol, figyelmes, nagy türelemmel mesél és magyaráz. Ha éppen nem borokkal foglalkozik, akkor a Balaton hegyein fut vagy túrázik. Imádja a klasszikus- és jazz zenét is. Legkedvesebb borai az adott termőhelyről mesélnek, legnagyobb élménye pedig a Pol Roger pezsgőháznál kóstolt évjáratos champagne-hoz fűződik.

A terem

A Kossuth téri borboltunk élő legenda: mielőtt 2010-ben megnyitottuk, 40 évig Mezőgazdasági Könyvesboltként működött. Nem sokkal a nyitás után kezdtük el a borbolt emeletét kóstolókra és raktárként használni. Csak egy poros, üres helyiség volt, egy nagy asztallal és székekkel, egészen addig, míg 2014 nyarán a sporaarchitects építészeivel át nem alakítottuk: megszületett a Borsuli.

A felújítással együtt igyekeztünk minél többet megőrizni az épület múltjából: a poroszsüveg az acélgerendákkal, a vasradiátorok, és a könyvesbolt neonjának betűi - amiből világítást építettünk - ma a modern térrel együtt adják a Borsuli hangulatát. Jó itt lenni!

Listához adom