huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Borsuli

A suliról

Ez történt, ez történik

2010

A Parlament mellett, a Mezőgazdasági Könyvesbolt helyén új borbolt nyílik. Már a nyitás után eldöntjük: tematikus kóstolókat szervezünk a borboltba, zárás után. Amolyan Borsuli béta.

Házigazdák

Belyó Petra
Belyó Petra
Belyó Petra

Tizenegy éve naponta beszél borászainkkal - borászati kapcsolattartó volt, majd a Beszerzési csapat vezetője lett. Előtte az olajiparban dolgozott, de amikor egyszer szülinapjára - amit Kuala Lumpurban ünnepelt a Petronas tornyok lábánál - egy bortanfolyamot kapott ajándékba, rájött, hogy borral akar foglalkozni. Eredetileg két diplomás közgazdász. Sokat élt külföldön: Prágában, Zágrábban, Lundban, de járt Tibetben és megmászta a kínai szent hegyeket is.

Csizmadia Bence
Csizmadia Bence
Csizmadia Bence

2015 óta van velünk – a Corvinus szőlész-borász képzése mellett délutánonként a Lánchíd boltban dolgozott, majd egy Napa-völgyi szüret miatt négy hónapra Kaliforniába költözött. Visszatérése után már a beszerzésen folytatta kapcsolattartóként, 2020-tól pedig mint ’head of wine’ dolgozik nálunk. Ír, kóstol és elemez, a választék új borait keresi, a meglévőit pedig fejleszti. A legendás borvidékek közül Champagne-ban járt a legtöbbször, de Rioja és a Szerémség volt a legnagyobb hatással rá.

Csorba Gábor
Csorba Gábor
Csorba Gábor

Diákként kezdett dolgozni a Bortársaságnál. Évekig a Lánchíd boltot vezette, most a bolti értékesítés és képzés vezetője, borkóstolókat tart és tévéműsorokban is sokszor ajánl borokat. Sokat és jól kóstol, precízen elemez, úgyhogy nem volt kérdés, hogy az Így iszunk mi lesz az ő témája. A borok mellett a versenybiciklizés, a tenisz és a futás a szenvedélye.

Furják Andrea
Furják Andrea
Furják Andrea

A Borsuli vezetőjeként dolgozik nálunk. Az egyetem után első útja Belgiumba vezetett, ahol egy hotel borospincéjében volt az első meghatározó élménye. A bor neve: Chateau Beychevelle. Talán ezért is költözött később Franciaországba. A Yachts of Seabourn-nál volt Head Sommelier, majd két évig Dubaiban és a Maldív-szigeteken volt WSET tréner. Ekkor a világ 4 legjobb WSET oktatója közé választották Londonban. Jógázik, imádja a filmeket és Budapestet.

Horváth Zsolt
Horváth Zsolt
Horváth Zsolt

Bár hozzánk csak 3 évvel ezelőtt, a székesfehérvári borbolt csapatának tagjaként csatlakozott, a gasztronómia szele már fiatal korában megcsapta. Tíz éven át növesztett raszta haját a vendéglátás oltárán áldozta fel, hogy a Gresham palotában dolgozhasson. Azóta már a borok kerültek nála a fókuszba, boltvezetőként igyekszik minél többet kóstolni és az élményt közérthetően lefordítani. A főzés és a futás mellett a spanyol borok megszállottja, olyannyira, hogy még a nyelvet is megtanulta.

Kelemen András
Kelemen András
Kelemen András

Jó évjáratban került a Bortársasághoz; a Rózsakertben ő volt a "boros", már 2009 óta. Ma a HR területén dolgozik. Földrajz és töri tanár, a borokon kívül a társadalomföldrajzért és a politológiáért rajong. Az első vörösbor, amit kóstolt és ami sajnos azóta is felejthetetlen számára, egy bócsai kékfrankos volt, még a középiskolai évekből. Azóta sokat szofisztikálódott az ízlése: kóstolt már 2006-os Chateau Margaux-t is. Na ez nagyon beégett neki!

Kovács Kitty
Kovács Kitty
Kovács Kitty

2019-ben kezdett nálunk – jelenleg a Lánchíd utcai boltunk vezetője. Tanulmányait a Kertészeti Egyetemen kezdte, alap és mester diplomáját is borászatból szerezte.Ha éppen nem borokkal foglalkozik, akkor minden idejét olvasással vagy agarával tölti. Kedvenc borkategóriája a champagne, azon belül is egy 2012-es Winston Churchill volt nagy hatással rá. Legemlékezetesebb borélményét mégis 2022-ben, Riojában szerezte, a Vega Siciliánál tett kirándulás során. Azóta Valbuenistaként gondol magára.

Perényi Ariel
Perényi Ariel
Perényi Ariel

Bár eredetileg agrármérnöknek tanult, hamar kiderült, hogy a szőlőültetvények helyett a palackok között érzi magát a legjobban. 2014 óta dolgozik velünk, volt boltvezető Balatonfüreden és a Hegyvidékben, jelenleg a Kossuth téri borbolt kulcsembere. Borokat leginkább ételekkel együtt szeret kóstolni, persze, akadnak kivételek: nem rég az Antinorinál járt Bolgheriben, és a Guado al Tasso azóta is beindítja a pavlovi reflexeit. Ha épp nem borral foglalkozik, lovagol vagy a hegyek közt biciklizik.

Wágner Ádám
Wágner Ádám
Wágner Ádám

Öt éven át dolgozott a Lánchíd utcai borboltban, majd az Andrássy úton nyílt üzlet vezetője lett. Egy Loire-völgyi szüretet követően gasztronómiai képviselő a Balaton északi partján. Jól kóstol, figyelmes, nagy türelemmel mesél és magyaráz. Ha éppen nem borokkal foglalkozik, akkor a Balaton hegyein fut vagy túrázik. Imádja a klasszikus- és jazz zenét is. Legkedvesebb borai az adott termőhelyről mesélnek, legnagyobb élménye pedig a Pol Roger pezsgőháznál kóstolt évjáratos champagne-hoz fűződik.

Borsuli kezdetek

A Kossuth téri borboltunk élő legenda: mielőtt 2010-ben megnyitottuk, 40 évig Mezőgazdasági Könyvesboltként működött. Nem sokkal a nyitás után kezdtük el a borbolt emeletét kóstolókra és raktárként használni. 2014 nyarán a Sporaarchitects építészeivel átalakítottuk és: megszületett a Bortársaság Borsuli.

A felújítással együtt igyekeztünk minél többet megőrizni az épület múltjából: a poroszsüveg az acélgerendákkal, a vasradiátorok, és a könyvesbolt neonjának betűi - amiből világítást építettünk - ma a modern térrel együtt adják a Borsuli hangulatát. Jó itt lenni!

Listához adom