Borsulit ajándékba!
Több mint 20 000 látogató, sok-sok teltházas este és még több palack bor után úgy érezzük, a Borsuli valóban olyan élményt nyújt, amit érdemes megosztani másokkal is.
A kiküldött ajándékjegyet itt érvényesítheted a témakör és kuponkód megadásával. Az időpontot és helyszínt a "Tovább a beváltásra" gombra kattintva tudod kiválasztani. A sikeres beváltást követően visszaigazolást küldünk a megadott e-mail címre.
AJÁNDÉKJEGY BEVÁLTÁS
Az ajándékjegy...
- megvásárolható borboltjainkban és online,
- egyedi kóddal ellátott belépőjegy formájában küldjük ki a megadott e-mail címre (természetesen az ár feltüntetése nélkül),
- a vásárlást követő egy éven belül beváltható az adott téma bármely időpontjára,
- kedvezményes csomagajánlatokban is elérhető, több téma együttes vásárlása esetén.
Az online vásárlás menete:
- Válaszd ki a témát.
- Tedd a kosárba az ajándékjegyet.
- Ajándékba küldés esetén a fizetési folyamat Szállítás, átvétel menüpontjában pipáld ki az "Ajándékba küldöm" opciót és add meg az adatokat.
- Fizesd ki az ajándékjegyet.
- Az ajándékozott e-mail címére kiküldünk egy érvényesítő kódot, melyet honlapunk "Ajándékjegy beváltás" oldalán tud érvényesíteni az adott téma tetszőleges időpontjára (a szabad helyek függvényében) a vásárlást követő egy éven belül.
- Bármely témakör
- Alaptémák
- Tastings in English
- Országok
- Borrégiók
- Szőlőfajták
- Borász a házban
- Felsőpolc
- Fine wines
- Más érdekes témák
Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.
Mondhatjuk, hogy erre az estére a magyar vörösborok krémjét válogattuk össze, olyan nagyborokat, amiket évek óta hatalmas élmény újra és újra kibontani.
Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.
Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Ezen az estén mélyre ásunk a borvidék kalandos történelmében, megismerjük a különböző körzeteket és szőlőfajtákat, miközben hét karakteres bort is megkóstolunk neves riojai termelőktől.
Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
Beszélgetünk a régiókról, a borok stílusáról, a szőlőfajtákról, a minőségi osztályozásról, hogy magabiztosan tudjunk eligazodni a német borok között.
Pezsgőt sokféleképpen lehet kóstolni, de a legjobb, magnumpalackból - vallják az igazi fanatikusok. A tradícionális pezsgők nagyobb palackmérete rég nemcsak stílusos belépőt jelenthet egy jó házibuliba – minőségi kérdés is.
Ha Olaszország már megvolt, most jöhetnek a spanyolok. Mediterrán borok az Ibériai-félszigetről, a legismertebb spanyol borrégiókból és tipikusan spanyol szőlőfajtákból.
Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.
Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?
Ezen az estén az óvilágból és az újvilágból is mutatunk kivételes vörösborokat, miközben részletesen megnézzük, milyen különbségek vannak a fajták, a borvidékek és a termőhelyek között.
Ezen a kóstolón friss burgundiai élményeinken keresztül szeretnénk megismertetni a régiót.
Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló, primitivo! kóstolón.
Egymástól merőben eltérő sauvignonokkal szinte bejárjuk a világot, Etyektől egészen Új-Zélandon keresztül Chile-ig jutunk.
We are broadening the spectrum on Hungarian wines with carefully picked whites ,reds from different regions.
Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
Ezen az estén vakon, párokban kóstolunk meg 8 pezsgőt, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, miközben hasonlóságokat és különbségeket keresünk.
Ezen az estén olyan újvilági borokat kóstolunk, amik néhány évtized alatt meghódították a világot, és ma már a legjelentősebb bortermelő vidékekként tartják őket számon.
Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Spanyolországtól egészen Argentínáig.
Mi a chateau, a vigneron, a village, és milyen fajtákat adott a világnak Franciaország? Itt kiderül.
A nagy bordeaux-i klasszikus fajta, a cabernet sauvignon az egész világon elterjedt és népszerű, olyannyira, hogy több országban már cabernet-napot is tartanak augusztus végén.
Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.
Ezen az estén kiderül, milyen iskolázásai vannak a fajtának, és mindez hogyan mutatkozik meg a belőle készülő borokban. De arról is beszélgetünk, miről lehet felismerni és melyik területekről érdemes kóstolni, miközben bejárjuk a fajta legmeghatározóbb régióit, Villánytól egészen Chiléig.
Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.
Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozét a világ különböző pontjain.
Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.