Desszertbor ABC

Házigazda: Furják Andrea

Az édes borok – köztük az aszú – sokszor csak ünnepekkor kerülnek elő, és évtizedeket is pihennek a pincében. Ha magas cukortartalmuk szép savakkal párosul, a rengeteg, koncentrált illat és íz teljesen új dimenzióba helyezi a kategóriát.

Hogy készül az aszú és a sauternes? Milyenek az erősített borok? Erre az estére nyolc édes bort válogattunk össze, a késői szüretelésűtől a portóiig, hogy megmutassuk, mennyi izgalmas részlet, különböző karakter rejlik a desszertborokban. 

  

Amiket biztosan kóstolunk:

Figula Zenit and More , Balatonfüred

Balassa B37 Late Harvest Cuvée Tokaj

Chateau Rieussec Sauternes, Franciaország

Fritz Haag Brauneberger Juffer Riesling Auslese Mosel, Németország

Antinori Castello Della Sala Muffato Della Sala Orvieto, Olaszország

Szepsy Édes Szamorodni Tokaj

Graham's Six Grapes, Portugália

Oremus 5 Puttonyos Aszú Tokaj

 

Azoknak ajánljuk, akik:

Szeretik az édes borokat.

Érdeklődnek az édes borok készítése iránt.

Szeretnék tudni a különbséget a késő szüret, a szamorodni, az aszú, a jégbor és a portói között.

 

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

2019. április 26. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft

Desszertbor ABC