Desszertbor ABC

Házigazda: Furják Andrea

Az édes borok – köztük az aszú – sokszor csak ünnepekkor kerülnek elő, és évtizedeket is pihennek a pincében. Ha magas cukortartalmuk szép savakkal párosul, a rengeteg, koncentrált illat és íz teljesen új dimenzióba helyezi a kategóriát.

Hogy készül az aszú és a sauternes? Milyenek az erősített borok? Erre az estére nyolc édes bort válogattunk össze, a késői szüretelésűtől a portóiig, hogy megmutassuk, mennyi izgalmas részlet, különböző karakter rejlik a desszertborokban. 

  

Amiket biztosan kóstolunk:

Gróf Degenfeld Muscat Blanc 2017 Tokaj
Demeter Zoltán Late Harvest Birtokbor Édes 2017 Tokaj (késői szüretelésű 0,375 liter)
Balassa Édes Szamorodni Bomboly 2017 Tokaj
Fritz Haag Brauneberger Juffer Riesling Auslese 2016
Antinori Castello Della Sala Muffato Della Sala 2013 Orvieto (0,5l)

Szepsy Édes Szamorodni 2013 Tokaj
Oremus 5 Puttonyos Aszú 2009 Tokaj
Graham's Six Grapes

 

Azoknak ajánljuk, akik:

Szeretik az édes borokat.

Érdeklődnek az édes borok készítése iránt.

Szeretnék tudni a különbséget a késő szüret, a szamorodni, az aszú, a jégbor és a portói között.

 

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

2019. április 26. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft
Helyette ajánljuk:

2019. július 3. 19:00

Furják Andrea

2019. június 14. 19:00

Furják Andrea

2019. június 13. 19:00

Furják Andrea

2019. június 18. 19:00

Furják Andrea

2019. június 25. 19:00

Furják Andrea

2019. május 29. 19:00

Furják Andrea

2019. június 4. 19:00

Furják Andrea

2019. június 19. 19:00

Furják Andrea

2019. július 24. 19:00

Furják Andrea

2019. július 2. 19:00

Furják Andrea

2019. július 9. 19:00

Furják Andrea

2019. július 15. 19:00

Furják Andrea

2019. július 31. 19:00

Furják Andrea

2019. augusztus 7. 19:00

Furják Andrea

2019. augusztus 13. 19:00

Furják Andrea

2019. augusztus 21. 19:00

Furják Andrea

2019. augusztus 28. 19:00

Furják Andrea