Bortársaság Karácsony 2019

Fehérbor ABC

Házigazda: Szabados Erika

Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas? Mit jelent a spontán erjedés, és hogyan készül a fehérbor? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

 

Ezen az estén megismerjük a legelterjedtebb fehérszőlő fajtákat és a belőlük készülő borokat. Lerombolunk néhány mítoszt, megmutatjuk, milyen, amikor egy-egy terület jellemzői visszaköszönnek a borokban, és azt is, mennyire eltérő stílusú borok készíthetők ugyanabból a fajtából. Szó lesz a fehérbor készítés folyamatáról, és néhány izgalmas termőhelyet is bejárunk a kóstolt borokon keresztül.

 

Amiről beszélgetünk:

Fehérbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület fehérboros?

A legfontosabb fehérszőlő fajták és jellemzőik.

Fehérbor készítés részletesen - a szőlő művelésétől, a szüreten át, egészen a palackozásig.

Mire figyeljünk fehérbor kóstoláskor? Hogy ismerhetjük fel az egyes ízjegyeket és a hibákat?

Fehérbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

 

Amiket biztosan kóstolunk:

furmint

sauvignon blanc

olaszrizling

rajnai rizling

chardonnay

 

Azoknak ajánljuk, akik:

Szeretik a fehérbort és megismernék a legfontosabb fajtákat.

Kíváncsiak, hogyan készül a fehérbor.

Átfogó képet szeretnének kapni a fehérborok stílusáról és kóstolásukról.

 

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 

Javasolt érkezés: 18.50 

  

Ajándékjegyek beváltása >>>

2019. augusztus 15. 19:00 - 21:00

8 000 Ft
7 500 Ft
Helyette ajánljuk:

2020. január 2. 19:00

Vincze Endre

2020. január 30. 19:00

Belyó Petra

2020. február 27. 19:00

Belyó Petra

2020. március 26. 19:00

Wágner Ádám