Furmint vagy hárslevelű? Vakkóstoló

Házigazda: Csorba Gábor

Egyre többször felmerül, hogy a hárslevelű vagy a furmint legyen-e a zászlós magyar szőlőfajta. Mindkét fajta karakterével kapcsolatban mellette és ellene is megfogalmaztak már érveket, de vajon igazán ismerjük őket? A gyümölcsösség és ásványosság valóban csak a furmintra jellemző?  A legizgalmasabb és egyben objektív összehasonlítás mindig a vakkóstoló! Mi már kipróbáltuk ezeket a párokat, és most nagyon tanulságos kóstolóra számítunk. Úgy válogattuk ki a borokat, hogy mindenképp képviselve legyenek a különböző stílusok, szintek és fontos régiók.  

  

Amiről beszélgetünk:

Illatok, ízek - különbségek és hasonlóságok

Népszerű termőterületek és stílusok

Hogy ismerhetők fel?

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Bott Hárslevelű 

Kikelet Lónyai Hárslevelű 
Kreinbacher Somlói Hárslevelű Selection 
Tokaj Nobilis Barakonyi Hárslevelű
Balassa Betsek Hárslevelű

 

Degenfeld Zomborka Furmint
Kreinbacher Somlói Furmint Selection

Szepsy Dorgó Furmint
Sauska Furmint
Gilvesy Váradi Furmint

  

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

  

A borokon kívül minden kóstolón van:

üdvözlőital
kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
korlátlan mennyiségű ásványvíz
Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

2020. október 27. 19:00 - 21:00

10 500 Ft
10 000 Ft

Furmint vagy hárslevelű? Vakkóstoló