Helló Bordeaux!

Házigazda: Furják Andrea

Közel ezer éves múlt, 120 ezer hektár, és több szőlőfajta, ami meghódította a világot. A legnagyobb francia borvidék, Bordeaux egyszerre klasszikus és kortárs a borvidékek között - az alapok sziklaszilárdak, a régió három fő szőlőfajtája - cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot - több száz éve egyeduralkodó, a stílus ezer közül is felismerhető.

 

Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit. A vörösbor-stílusokon és a három fő fajtán túl szó esik híres chateau-król, a cabernet domináns bal-, valamint a merlot-hangsúlyos jobb partról is, és útmutatót adunk a régió nehezen értelmezhető címkéihez is.

 

Amiről beszélgetünk:

Bordeaux - a régió, a város és a bor

Jobb és bal part - különbségek, domináns szőlőfajták, tipikus stílusjegyek

Miről árulkodik a címke? 

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Dourthe Terroirs d'Exception Croix des Bouquets AOC Graves Blanc

Chapelle De Potensac, Medoc

Fleur de Pedesclaux, Pauillac

Chateau Pey La Tour Reserve Bordeaux Superieur

Chateau De Fonbel, Saint Emilion

Blason D'Issan, Margaux

Chateau Roumieu Sauternes 

 

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretnék részletesen megismerni Franciaország legnagyobb borvidékét

kíváncsiak, milyen fajtákból és hogyan készülnek a bordeaux-i borok

gyakran kóstolnak, szeretik és ismerik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni

 

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Vörösbor ABC, vagy az Így iszunk mi kóstolónkon megszerzett tudásukat/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

üdvözlőital

kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 

Javasolt érkezés: 18.50

2019. június 25. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft

Bordeaux