Helló Piemonte!

Házigazda: Furják Andrea

Piemonte az elő példa, hogy olasz nagyborok nem csak Toszkánában készülhetnek. Az Alpok lábánál elterülő borvidék egyedi klímájú, fő fajtáját, a nebbiolót pedig az egyik legnemesebb szőlőként is szokták emlegetni.


Ezen az estén Olaszország egyik legkülönlegesebb régióját ismerjük meg fehér- és vörösborokon keresztül: szó esik olyan híres alrégiókról, mint Barolo vagy Barbaresco, a területek adottságairól, a szőlőfajtákról, az itt termelt borok stílusáról és a legismertebb borászatokról is.

Közben folyamatosan kóstolunk, hogy minél alaposabban megismerjük a régiót és a helyi fajtákat, stílusokat.

 

Amiről beszélgetünk:

Piemonte, az ínyenc borrégió
nebbiolo,  barbera - azaz fajták, amelyekből a piemonte-i borok készülnek 
a leghíresebb alrégiók: Barolo, Barbaresco és boraik
mit jelent az IGT, a DOC, a DOCG a címkén, hogyan készülnek a Classico és a Riserva borok

 

Amiket biztosan kóstolunk:


Prunotto Barbaresco DOCG  2015

Prunotto Barbaresco DOCG  2008
Prunotto Costamiole Nizza DOCG Riserva
Prunotto Barolo DOCG 2015

Prunotto Barolo DOCG 2008
Prunotto Mompertone DOC
+1 meglepetés bor

 

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretnék jobban megismerni Piemonte-ot és az ott készülő borokat
kíváncsiak, milyen fajtákból, milyen technológiával és milyen filozófia mentén készülnek a piemonte-i borok 
gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni

 

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Vörösbor ABC, vagy az Így iszunk mi kóstolónkon megszerzett tudásukat/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

2019. július 9. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft

Piemonte