Helló Toszkána!

Házigazda: Furják Andrea

Mesebeli tájak, búzamezők és olajfa-ligetek, na meg szőlő, ameddig a szem ellát. Toszkánánál kevés idillibb régiót tudunk elképzelni, és még azoknak is valami különös vonzalma hozzá, akik soha nem jártak arrafelé. A hatalmas történelmi és kulturális örökség hálója Olaszország ezen vidékén átszövi a mindennapokat, és ezalól a borkészítés sem kivétel.


Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról, és mindarról az érzékenységről, amivel a borkészítéshez viszonyulnak a világ egyik legszebb és legnagyobb borrégiójában. Közben, ahogy szoktuk, különböző stílusú borokat kóstolunk a borvidékekről, hogy igazán közelről tapasztaljuk meg a toszkán életérzést.

 

Amiről beszélgetünk:

Toszkána, mint borrégió, 
fajták, amelyekből a toszkán borok készülnek - a vernacciától a sangioveseig 
a leghíresebb borvidékek: Montepulciano, Montalcino és Chianti, és boraik
mit jelent az IGT, a DOC, a DOCG a címkén, hogyan készülnek a Classico vagy éppen a Riserva borok

 

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Villa Antinori Bianco 
Santa Cristina Campogrande Orvieto Classico 
Santa Cristina Cipresseto Rosato, Toscana
Marchese Antinori Chianti Classico Riserva, Tenuta Tignanello

Mastrojanni Rosso di Montalcino DOC
Antinori Pian Delle Vigne Brunello di Montalcino 
Il Pino di Biserno 

 

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretnék jobban megismerni Toszkána régióját és az ott készülő borokat
kíváncsiak, milyen fajtákból, milyen technológiával és milyen filozófia mentén készülnek a toszkán borok 
gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni

 

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Vörösbor ABC, vagy az Így iszunk mi kóstolónkon megszerzett tudásukat/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

2019. április 2. 19:00 - 21:00

10 500 Ft
10 000 Ft
Helyette ajánljuk:

2019. július 3. 19:00

Furják Andrea

2019. június 14. 19:00

Furják Andrea

2019. június 13. 19:00

Furják Andrea

2019. június 18. 19:00

Furják Andrea

2019. június 25. 19:00

Furják Andrea

2019. május 27. 19:00

Kelemen András

2019. május 29. 19:00

Furják Andrea

2019. június 4. 19:00

Furják Andrea

2019. június 19. 19:00

Furják Andrea

2019. július 24. 19:00

Furják Andrea

2019. július 2. 19:00

Furják Andrea

2019. július 9. 19:00

Furják Andrea

2019. július 15. 19:00

Furják Andrea

2019. július 31. 19:00

Furják Andrea

2019. augusztus 7. 19:00

Furják Andrea

2019. augusztus 13. 19:00

Furják Andrea

2019. augusztus 21. 19:00

Furják Andrea

2019. augusztus 28. 19:00

Furják Andrea