Helló Toszkána!

Házigazda: Furják Andrea

Mesebeli tájak, búzamezők és olajfa-ligetek, na meg szőlő, ameddig a szem ellát. Toszkánánál kevés idillibb régiót tudunk elképzelni, és még azoknak is valami különös vonzalma hozzá, akik soha nem jártak arrafelé. A hatalmas történelmi és kulturális örökség hálója Olaszország ezen vidékén átszövi a mindennapokat, és ezalól a borkészítés sem kivétel.


Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról, és mindarról az érzékenységről, amivel a borkészítéshez viszonyulnak a világ egyik legszebb és legnagyobb borrégiójában. Közben, ahogy szoktuk, különböző stílusú borokat kóstolunk a borvidékekről, hogy igazán közelről tapasztaljuk meg a toszkán életérzést.

 

Amiről beszélgetünk:

Toszkána, mint borrégió, 
fajták, amelyekből a toszkán borok készülnek - a vernacciától a sangioveseig 
a leghíresebb borvidékek: Montepulciano, Montalcino és Chianti, és boraik
mit jelent az IGT, a DOC, a DOCG a címkén, hogyan készülnek a Classico vagy éppen a Riserva borok

 

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Villa Antinori Bianco 
Antinori Castello Della Sala San Giovanni della Sala, Orvieto
Santa Cristina Cipresseto Rosato, Toscana
Marchese Antinori Chianti Classico Riserva, Tenuta Tignanello
Antinori Pian Delle Vigne Brunello di Montalcino 
Il Pino di Biserno 
Antinori Castello Della Sala Muffato Della Sala, Orvieto (0,5l)

 

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretnék jobban megismerni Toszkána régióját és az ott készülő borokat
kíváncsiak, milyen fajtákból, milyen technológiával és milyen filozófia mentén készülnek a toszkán borok 
gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni

 

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Vörösbor ABC, vagy az Így iszunk mi kóstolónkon megszerzett tudásukat/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

2019. július 24. 19:00 - 21:00

10 500 Ft
10 000 Ft

Toszkána