Helló Champagne!

Házigazda: Furják Andrea

“Ne feledjék uraim, nem csak Franciaországért harcolunk, hanem Champagne-ért is!” - szólt Winston Churchill legendás mondata a második világháborúban. Bár több száz éves, a francia champagne-nál aligha találunk ma népszerűbb és elegánsabb italt.

 

Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.

 

Amiről beszélgetünk:

Champagne, mint borrégió

fajták, amelyekből champagne készülhet

champagne-készítés: az alapbortól a degorzsgálásig

champagne stílusok: ilyen a pezsgő, ha blanc de blancs, vagy épp évjáratos

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Paul Bara Brut Reserve
Veuve Clicquot Rosé NV
Billecart-Salmon Sous Bois Brut
Billecart-Salmon Extra Brut 
Charles Heidsieck Brut Reserve
Veuve Clicquot Ponsardin Vintage Reserve 2008 
Ruinart Blanc de Blancs NV

 

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretnék jobban megismerni az észak-francia Champagne régiót és az ott készülő pezsgőket

kíváncsiak, hogyan készül a champagne

gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a pezsgőket, de szeretnének szintet lépni

 

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Pezsgő ABC kóstolónkon megszerzett tudásukat/

 

Javasolt érkezés: 18.50

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

2019. augusztus 21. 19:00 - 21:00

17 500 Ft
16 500 Ft

Champagne