“Ne feledjék uraim, nem csak Franciaországért harcolunk, hanem Champagne-ért is!” - szólt Winston Churchill legendás mondata a második világháborúban. Bár több száz éves, a francia champagne-nál aligha találunk ma népszerűbb és elegánsabb italt.
Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
Amiről beszélgetünk:
Champagne, mint borrégió
fajták, amelyekből champagne készülhet
champagne-készítés: az alapbortól a degorzsgálásig
champagne stílusok: ilyen a pezsgő, ha blanc de blancs, vagy épp évjáratos
Amiket biztosan kóstolunk:
Billecart-Salmon Sous Bois Brut
Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs
Charles Heidsieck Brut Réserve
Paul Bara Brut Reserve
Veuve Clicquot Ponsardin Vintage Brut 2012 Díszdobozban
Billecart-Salmon Brut Rosé
Pol Roger Pure Extra Brut
Azoknak ajánljuk, akik:
szeretnék jobban megismerni az észak-francia Champagne régiót és az ott készülő pezsgőket
kíváncsiak, hogyan készül a champagne
gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a pezsgőket, de szeretnének szintet lépni
Szint:
haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Pezsgő ABC kóstolónkon megszerzett tudásukat/
Javasolt érkezés: 18.50
A borokon kívül minden kóstolón van:
Üdvözlőital
Kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
Korlátlan mennyiségű ásványvíz
Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz