Olaszország – Proseccotól Szicíliáig

Házigazda: Félix Miklós

Az olaszok az ételeiknél csak a boraikra büszkébbek. De csak azért, mert a bor olasz, a minőség nem mindig garantált, és a nevük is sokszor nehezen érthető.

Chianti Classico? Soave? Super Tuscan? Piemont? DOCG?

Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén. A hét kóstolt boron kívül az összes régiót, jellemző borait, szőlőfajtáit megbeszéljük, hogy magabiztosan tudjuk értelmezni az olasz címkéket, borokat.

 

Amiről beszélgetünk:

A legjellemzőbb olasz szőlőfajták

A leggyakoribb olasz borok

Mit nézzünk a címkén?

Olaszország borrégiói

Klasszifikáció

 

Amiket kóstolunk:

Bortolomiol Miol Prosecco DOC

Zardetto Prosecco Cavalier Organic Brut DOCG

Antinori Castello Della Sala San Giovanni della Sala, Orvieto

Prunotto Barbaresco, Piemonte

Antinori Peppoli Chianti Classico, Toszkána

Tormaresca Torcicoda Primitivo, Puglia

Antinori Guado al Tasso Il Bruciato, Toszkána

 

Javasolt érkezés: 18.50

 

A borokon kívül minden kóstolón van:
kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
friss, a helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
korlátlan mennyiségű ásványvíz 

Borainkat mindig Schott Zwiesel poharakból kóstoljuk

 

Ajándékjegyek beváltása >>>

2019. szeptember 25. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft
Helyette ajánljuk:

2020. február 6. 19:00

Félix Miklós

2020. február 11. 19:00

Félix Miklós

2020. április 1. 19:00

Furják Andrea

2020. április 30. 19:00

Félix Miklós