Olaszország – Proseccotól Sziciliáig – Kecskemét

Házigazda: Félix Miklós

Az olaszok az ételeiknél csak a boraikra büszkébbek. De csak azért, mert a bor olasz, a minőség nem mindig garantált, és a nevük is sokszor nehezen érthető.

Chianti Classico? Soave? Super Tuscan? Piemont? DOCG?

Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén. A hét kóstolt boron kívül az összes régiót, jellemző borait, szőlőfajtáit megbeszéljük, hogy magabiztosan tudjuk értelmezni az olasz címkéket, borokat.

 

Amiről beszélgetünk:

A legjellemzőbb olasz szőlőfajták

A leggyakoribb olasz borok

Mit nézzünk a címkén?

Olaszország borrégiói

Klasszifikáció

 

Amiket kóstolunk:

Bortolomiol Miól Prosecco, Treviso

Nino Franco, Rustico Brut, Valdobbiadene

Bortolomiol, Senior, Extra dry, Valdobbiadene

Prunotto, Barbaresco, Piemont

Péppoli Chianti Classico, Antinori, Toscana

Planeta, Plumbago, Sicilia

Il Bruciato Guado al Tasso, Toscana

 

Javasolt érkezés: 18.50

 

A borokon kívül minden kóstolón van:
kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
friss, a helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
korlátlan mennyiségű ásványvíz 

Borainkat mindig Schott Zwiesel poharakból kóstoljuk

2018. október 16. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft
Helyette ajánljuk:

2018. október 29. 19:00

Félix Miklós

2018. november 19. 19:00

Félix Miklós