Pezsgő ABC

A franciáknál champagne vagy crémant, az olaszoknál prosecco vagy franciacorta, a spanyoloknál cava, nálunk Széchenyi óta pezsgő. Ma újra sikk pezsgőt inni, akár reggelihez is, ezért jó, ha el tudunk igazodni a buborékos italok között.

Hogyan készül a habzóbor? Mi a különbség a méthode charmat és a méthode traditionnelle között? Mi a degorzsálás és a tirázslikőr? Miért drágább a vintage pezsgő? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

 

Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.

 

Amiről beszélgetünk:

A legfontosabb pezsgőtípusok és a területek, ahonnan származnak.

Különböző pezsgőkészítési módszerek - méthode charmat, méthode traditionnelle, méthode tranvavée.

A pezsgőfogyasztás: hőmérséklet, pohár, alkalom.

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Gere Frici Gyöngyözőbor Villány

Bortolomiol Prosecco Ius Naturae Brut - DOCG 
Bortolomiol Prosecco Miól Extra Dry Treviso – DOC
Pierre-Marie Chermette Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut
Kreinbacher Brut Classic
Torelló Cava Brut Reserva Special Edition 

Veuve Clicquot Ponsardin Brut Champagne

 

Azoknak ajánljuk, akik:

Szeretnek pezsgőt kóstolni.

Szeretnék tudni a champagne, a cava és a prosecco közötti különbséget.

Kíváncsiak, hogy készül a pezsgő, és mit jelentenek a pezsgőkhöz kapcsolódó főként francia kifejezések.

 

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 

Javasolt érkezés: 18.50

 

Ajándékjegyek beváltása >>>

2020. február 28. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft
Helyette ajánljuk:

2020. március 19. 19:00

Csorba Gábor

2020. április 23. 19:00

Kelemen András