Rozé ABC

Házigazda: Furják Andrea

A rozé hiába a borszeretők nyári limonádéja, sokkal több van benne, mint először gondolnánk. A könnyű és gyümölcsös borokon túl a rozé lehet testes, már-már vörösboros, és friss, illatos, fehérborra emlékeztető is.

 

Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.

 

Amiről beszélgetünk:

Rozé termelő vidékek a világban és Magyarországon.

A legfontosabb kékszőlő  fajták és jellemzői, amiből rozé bor készül.

Rozé  készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.

Mire figyeljünk rozé kóstoláskor?

Rozé stílusok és kategóriák

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Takler Pinot Noir rozé, Szekszárd

Szeleshát Kékfrankos rozé, Szekszárd

Whispering Angel, Provence, Franciaország

Santa Digna rozé, Torres, Chile

Sauska Siller, Villány

Sauska Tokaj Extra Brut Rozé Pezsgő, Tokaj

 

Azoknak ajánljuk, akik:

Szeretik a rozékat és megismernék a legfontosabb fajtákat, amelyekből rozé készülhet.

Szívesen megismernének többféle rozé stílust, a sillertől a pezsgőig, a könnyedtől a testesig.

Kíváncsiak, hogyan készülnek a rozék.

 

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 

Javasolt érkezés: 18.50

 

Ajándékjegyek beváltása >>>

2019. augusztus 13. 19:00 - 21:00

8 000 Ft
7 500 Ft

Rozé ABC