Rozé ABC

Házigazda: Furják Andrea

A rozé hiába a borszeretők nyári limonádéja, sokkal több van benne, mint először gondolnánk. A könnyű és gyümölcsös borokon túl a rozé lehet testes, már-már vörösboros, és friss, illatos, fehérborra emlékeztető is.

 

Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.

 

Amiről beszélgetünk:

Rozé termelő vidékek a világban és Magyarországon.

A legfontosabb kékszőlő  fajták és jellemzői, amiből rozé bor készül.

Rozé  készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.

Mire figyeljünk rozé kóstoláskor?

Rozé stílusok és kategóriák

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Konyári Rosé  Balatonboglár
Dúzsi Kékfrankos Rosé 2019 Szekszárd

Figula Bella Rosa Balatonfüred-Csopak

Whispering Angel, Chateau d'Esclan Rosé Provence

Santa Digna Rozé Chile
Ruppert Siller "A Beszélő Virágok Kertje" Villány
Veuve Clicquot Rosé Champagne

 

Azoknak ajánljuk, akik:

Szeretik a rozékat és megismernék a legfontosabb fajtákat, amelyekből rozé készülhet.

Szívesen megismernének többféle rozé stílust, a sillertől a pezsgőig, a könnyedtől a testesig.

Kíváncsiak, hogyan készülnek a rozék.

 

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 

Javasolt érkezés: 18.50

 

Ajándékjegyek beváltása >>>

2020. december 1. 19:00 - 21:00

8 000 Ft
7 500 Ft