Sör ABC

Jó pár éve már, hogy megjelentek kisüzemi sörök a választékunkban. És nem csak azért, hogy a sörösöknek is kínáljunk alternatívát a borboltokban, hanem mert legalább annyira izgalmasnak találtuk őket, mint a borokat.

Ma már szerencsére nem barbárság ugyanúgy kóstolni és beszélni egy sörről, mint egy minőségi borról, és olyan ütemben pattannak ki a föld alól a kistermelői sörökkel foglalkozó helyszínek, hogy úgy kell félreugrani az útjukból. 

Mitől világos, vagy mitől fekete egy sör? Mit jelen a lager, az ale, vagy az IPA? Mennyit számít a komló, a maláta, vagy éppen a víz? Milyen a sör ha szűretlen vagy pasztörizálatlan?

Amellett, hogy jó néhány sört megkóstolunk a már stabilan 20 különböző fölé duzzadó kínálatunkból, beszélgetünk sörkészítésről, alapanyagokról, eljárásokról, és még sok-sok érdekes dologról, ami a kisüzemi sörfőzéshez elengedhetetlen.

 

Előadó: Kövi Franciska

  

Amiket biztosan kóstolunk:

Hedon Balatonvilágosi

Hedon Helmut

Horizont Saison Witbier

Rothbeer Ginger Meister

Hedon Charlie Firpo

Mad Scientist Biére de Miel

Mad Scientist Jam72

Balkezes GreyJoy

Hoptop Midnight Express

Monyó Anubis

2017. április 25. 19:00 - 21:00

6 500 Ft
6 000 Ft

Sör ABC