Helló rizling!

Házigazda: Csorba Gábor

Az olaszrizling és a rajnai rizling együtt olyan, mintha Houdinit és Copperfieldet egy előadásban látnánk. Merthogy a két fajta hiába hasonló hangzású, valójában tökéletesen más karakterek, és külön-külön is komoly attrakcióra képesek.

Az olaszrizling olyan, mint egy régi, jó ismerős, akibe folyton beleütközünk, és néha óriási meglepetéseket okoz. A legnépszerűbb és legelterjedtebb hazai fajta – aminek több tucat neve létezik a világon – megtanított minket, milyen az, amikor a termőhely felülírja a fajtajegyeket, ráadásul a könnyű, frisstől a tartalmas, komoly, cizellált olaszig nagyon széles a skála.

 

A rajnai rizlinget, vagy ha úgy tetszik, rieslinget az osztrák és német példák emelték új szintre: az esszenciáját a gyümölcsösség, az üde karakter mellett a magas savak és a cukor játéka adják.

 

Ezen az estén hazai és külföldi példákat is mutatunk mindkét fajtából, a borokkal Ausztrián, Németországon, Horvátországon át egészen Muzsláig és Pannonhalmáig jutunk.

 

Amiről beszélgetünk:

olaszrizling és rajnai rizling - két népszerű fajta, különböző karakterrel

stílusok: így ismerhetjük fel, hogy rajnai vagy olaszrizling van a poharunkban

a legnépszerűbb termőhelyek, ahol sztárt csináltak a fajtákból

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Neumeister Welschriesling 2017

Figula Sóskút Olaszrizling 2016

Pannonhalmi Rajnai Rizling 2017

Bott Frigyes Rajnai Rizling 2016

Jordan Riesling 2016

Fritz Haag Riesling Trocken 2017

Dr. von Bassermann-Jordan Riesling Auf der Mauer 2016

 

Azoknak ajánljuk, akik:

ismerik a szőlőfajtákat és könnyen megkülönböztetik a belőlük készített borokat

szeretnék jobban megismerni a olaszrizling és rajnai rizling fajtákat

gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a fehérborokat, de szeretnének szintet lépni

 

Szint:

Haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

üdvözlőital

kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

2019. november 12. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft
Helyette ajánljuk:

2019. november 21. 19:00

Csorba Gábor

2019. december 12. 20:00

Csorba Gábor

2020. január 9. 20:00

Csorba Gábor

2020. január 23. 19:00

Csorba Gábor

2020. március 4. 19:00

Csorba Gábor

2020. február 25. 19:00

Csorba Gábor