Vörösbor ABC

Házigazda: Furják Andrea

Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

 

Ezen az estén megismerjük a legelterjedtebb kékszőlő fajtákat és a belőlük készülő vörösborokat. Lerombolunk néhány mítoszt, megmutatjuk, milyen, amikor egy-egy terület jellemzői visszaköszönnek a borokban, és azt is, mennyire eltérő stílusú borok készíthetők ugyanabból a fajtából. Szó lesz a vörösbor készítés folyamatáról, és néhány izgalmas termőhelyet is bejárjuk a kóstolt borokon keresztül.

 

Amiről beszélgetünk:

Vörösbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület kimondottan vörösboros?

A legfontosabb kékszőlő fajták és jellemzői.

Vörösbor készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.

Mire figyeljünk vörösbor kóstoláskor? Hogy ismerhetjük fel az egyes ízjegyeket és a hibákat?

Vörösbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Kiss Gábor 364 Rouge, Villány

Etyeki Kúria Pinot Noir, Etyek

Weninger Kékfrankos,  Balf

Gere Cabernet sauvignon barrique, Villány

Ruppert Merlot, Diósviszló

Sauska Syrah, Villány

Konyári Loliense, Balatonboglár

 

Azoknak ajánljuk, akik:

Szeretik a vörösbort és megismernék a legfontosabb fajtákat.

Kíváncsiak, hogyan készül a vörösbor.

Átfogó képet szeretnének kapni a vörösbor kóstolásról.

 

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 

Javasolt érkezés: 18.50

 

Ajándékjegyek beváltása >>>

2021. május 12. 19:00 - 21:00

8 500 Ft
8 000 Ft

Vörösbor ABC